logo F1online.sk

Leclerc je plný optimizmu, čaká lepšie preteky ako v Austine

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala5. 11. 2021

Boj o tretiu priečku v konštruktérskom šampionáte je napínavý, veď Ferrari a McLaren delí len 3,5 majstrovského bodu. V Scuderii však cítiť pozitivitu. V poslednej fáze ročníka sa výrazne zlepšili, nuž a tento víkend by im mala do karát zahrať aj konfigurácia trate v Mexiku. Charles Leclerc sa chce pokúsiť spraviť “niečo špeciálne”.

Talianom sa zadarilo aj na VC USA, hoci taký priebeh víkendu nepredpokladali. Môžeme len uvažovať, aké dobré to bude tentokrát, keď by mala Scuderii pomôcť aj samotná trať. “Máme za sebou niekoľko dobrých pretekov. Hlavne v Austine sme mali silnú nedeľu, čo je radosť vidieť. Nečakali sme, že na tej trati budeme silní, alebo aspoň silnejší ako McLaren, náš úhlavný nepriateľ v tejto sezóne,” uviedol Charles Leclerc.

Pred VC Mexika je síce optimista, ale zostáva stáť nohami na zemi. “Papierovo by to mal byť pre nás lepší okruh ako ten v Austine. Avšak je pravda aj to, že niekedy sme zažili dobré a inokedy zlé prekvapenia v porovnaní s tým, čo hovorili papierové predpoklady. Nenechajme sa teda uniesť a sústreďme sa na našu prácu. Avšak mali by sme mať celkom dobré preteky, ak sa budeme porovnávať s ostatnými tímami zo stredu poľa.”

“Na papieri to vyzerá sľubne, ale určite nebudeme bojovať s Red Bullom a Mercedesom, oni sú priďaleko. Pokúsime sa dostať pred McLaren, na to budeme pamätať. Samozrejme, ak sa ponúkne nejaká príležitosť, chopím sa jej. A ako vždy hovorievam, pokúsim sa spraviť niečo špeciálne, hoci papierovo to zatiaľ vyzerá nereálne,” poihrával sa s myšlienkou pódia či dokonca ešte lepšieho výsledku Leclerc.

Pokiaľ ide o súboj s McLarenom, ktorý chce Ferrari bezpodmienečne vyhrať, Leclerc avizuje veľkú bitku. Avšak za ešte dôležitejšie ako sťahovanie straty či následné budovanie náskoku považuje to, že Scuderii sa darí zlepšovať. To je skvelé znamenie smerom do budúcej sezóny.

“Stále ich doťahujeme. Ešte nie sme pred nimi, takže to bude veľmi, veľmi tesné. Je to veľmi silný tím, už od začiatku roka veľmi konzistentný,” hodnotí súperov Leclerc. “Nebude to jednoduché, no ako som povedal, už od začiatku roka pracujeme na tímovej úrovni veľmi dobre.”

“Zakaždým, keď sme priniesli vylepšenia, sme sa posunuli správnym smerom. Vyzerá to dobre, ale zas opakujem, že sa musíme pokúsiť byť perfektní až do konca šampionátu. Som si istý, že máme šancu skončiť v šampionáte pred nimi.”

“Ukazuje sa, že sa hýbeme správnym smerom. Ak budeme pokračovať v práci, tak to smerom do budúcna bude vyzerať dobre. Ale áno, musíme skloniť hlavy a ďalej pracovať,” zdôraznil a na záver prezradil, že zrejme aj jeho tím siahne po monackých nastaveniach. “Náš balík na maximálny prítlak v tejto sezóne vždy fungoval celkom dobre. V Monaku, tiež v Budapešti. Pravdepodobne ho teda nasadíme aj tu. Preto by sme mali byť konkurencieschopní.”