logo F1online.sk

Stewart si myslí, že vyhrá tím s väčším množstvom skúseností. Teda Mercedes

Lewis Hamilton pred Maxom Verstappenom
© Mercedes
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko1. 11. 2021

82-ročný Brit, bývalý pilot a trojnásobný šampión Formuly 1, Jackie Stewart si myslí, že aktuálnu sezónu vyhrá tím s väčším množstvom skúseností.

Stewart, ktorý obom jazdcom pripísal zásluhy za to, že v roku 2021 jazdili „veľmi dobre“, počíta s tým, že titul získa ten, kto bude mať najmenej technických porúch. To však nie je všetko.

„Myslím si, že by sa to mohlo podariť ktorémukoľvek z dvojice jazdcov. Ale v konečnom dôsledku vďaka skúsenostiam, ktoré má tím Mercedes, ako aj (ich) jazdec, majú pravdepodobne najväčšiu šancu to získať,“ povedal Stewart na margo zisku titulu šampióna pre Motorsport-Magazin.

„No tiež si myslím, že obaja to v súčasnosti možno trochu preháňajú, ako sme mohli vidieť, aspoň pri dvoch príležitostiach. Dúfam, že to bolo uznané tým najpozitívnejším spôsobom,“ pokračoval trojnásobný šampión Formuly 1.

„Nechcel by som, aby sa stalo niečo škaredé, aj keď, samozrejme, dnešný motoršport je bezpečnejší. Pri nehode, ktorá sa stala v Silverstone, za mojich čias by Verstappen zomrel,“ nebral si servítku pred ústa Stewart.

„Takže musíme byť opatrní a nenechať sa príliš uniesť potrebou vyhrať. Ak chcete skončiť ako prvý, musíte dôjsť do cieľa,“ uzatvára Jackie Stewart. „Skončí sa to tým, kto bude mať najmenej technických porúch, pretože obaja jazdia skvele.“

Súvisiace články