logo F1online.skF1online.sk

McLaren: Ricciardo nám už ukazuje, prečo sme ho chceli v McLarene

Daniel Ricciardo
© Twitter/McLaren
Milan Kubala
Milan Kubala29. 10. 2021

Výkon Daniela Ricciarda v Austine si zaslúži veľkú pochvalu a v McLarene sú naň patrične hrdí. Andreas Seidl dokonca hovorí, že sa z Ricciarda konečne stáva ten pilot, ktorého si pri podpise vysnívali, že bude už od začiatku sezóny sedieť v McLarene MCL35M.

Ani Austrálčan sa však nevyhol adaptačnej fáze, ktorá bola nakoniec dlhšia, akú by si želal tím či sám Ricciardo. V podobnej situácii bol Sergio Pérez v Red Bulle, no teraz sa už obaja ukazujú v lepšom svetle. V Ricciardovom prípade to bolo najmä víťazstvom v Monze a skvelou obrannou jazdou v súboji s Carlosom Sainzom v Austine. A nezabudnime na interné víťazstvo proti Landovi Norrisovi v kvalifikácii i v pretekoch.

“Toto bol z Danielovej strany veľmi silný víkend. Myslím si, že je fér povedať, že spolu s Monzou to bol asi jeho najlepší víkend u nás,” zhodnotil Ricciardovo predstavenie Andreas Seidl, šéf tímu. “A azda by sme mohli povedať, že bol aj celkovo najlepší, a to na trati, ktorá má veľa rôznych typov zákrut.”

“Som veľmi spokojný s tým, čo sa mu cez víkend podarilo. Z jeho strany to bol skvelý výkon, celé preteky za sebou dokázal držať Carlosa Sainza. Bol pod obrovským tlakom. Ide len o ďalšie potvrdenie toho, že po letnej prestávke sa neustále zlepšuje a v aute sa cíti čoraz komfortnejšie,” pokračoval 45-ročný rodák z Passau.

Seidl napokon vyhlásil, že presne táto vzostupná krivka Ricciardových výkonov mu pripomenula, prečo sa pred rokom v McLarene rozhodli uvoľniť cestu Carlosovi Sainzovi do Ferrari a na jeho miesto angažovali muža s najširším úsmevom v padoku.

Ricciardo nám toho ukáže ešte viac, domnieva sa Seidl. “Nemyslím si, že by sa v aute cítil plne komfortne za každých podmienok, na každej trati či v každej situácii. Avšak, viac a viac si naň zvyká, trávi v aute viac a viac času, pridáva kolá…”

“Je prirodzené, že z jeho strany toho dostaneme ešte viac, čo je povzbudzujúce. Mal skvelý víkend a v pretekoch predviedol veľmi silný výkon. Ukázal nám, prečo sme ho chceli prizvať na palubu a dostať do McLarenu,” pousmial sa nemecký inžinier.

Súvisiace články

Diskusia