logo F1online.sk

Brundle: Zahriakol ma chlapík s výrazom Malfoya, ktorý bol prvýkrát na pretekoch

Martin Brundle, Incident z gridwalku na VC USA
© Screenshot/Sky Sports
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík27. 10. 2021

Veľká cena USA opäť priniesla mnoho zaujímavého. Strategickú bitku Red Bullu a Mercedesu, víťazstvo Maxa Verstappena, 140 tisíc divákov na tribúnach, množstvo celebrít v padoku a tiež návrat obľúbeného Grid Walku na obrazovkách Sky Sports. Diváci po dvoch rokoch čakania na uvoľnenie pravidiel mohli sledovať experta a bývalého pilota Martina Brundla, ako kľučkuje po rošte a zháňa tie najzaujímavejšie informácie.

Obľúbený reportér samozrejme všetky informácie z Veľkej ceny USA zhrnul vo svojom tradičnom stĺpčeku na stránkach Sky Sports. Nevynechal nič, vzrušujúce preteky, zaplnené tribúny a ani jeho incident s rapperkou Megan Thee Stallion a jej ochrankou.

„Nepochybujem o tom, že Veľká cena USA bude považovaná za dôležitý bod, keď sa po skončení sezóny obzrieme za fantastickým šampionátom,“ píše Brundle.

„Circuit of the Americas praskal vo švíkoch so 140 tisícmi nadšených fanúšikov, ktorí prišli na okruh veľmi skoro, pripomínajúc Silverstone alebo Spa. Ja osobne som niečo také v USA nikdy predtým nevidel. Jeden z fanúšikov mi v sobotu na letisku povedal, že tímové oblečenie Red Bullu je vypredané.“

Praví formuloví nadšenci neboli sklamaní. Nedeľa ponúkla strhujúcu strategickú bitku a súboj dvoch ašpirantov na titul až do posledného kola. Oslavovať napokon mohli v Red Bulle, ktorým vyšiel undercut a urobili správne strategické rozhodnutia.

„Red Bull sa rozhodol zastaviť v 10. kole v snahe znovuzískať vedúcu pozíciu na trati. S takou úrovňou degradácie a toľkými na seba nadväzujúcimi zákrutami bol undercut o dve alebo tri sekundy rýchlejší v prípade, že výmena pneumatík prebehne hladko,“ píše Brundle.

„Mercedes natiahol svoj stint o ďalšie tri kolá. Nasledovala napätá fáza pretekov, počas ktorej Lewis znižoval stratu pod tri sekundy, ktorá je potrebná pre úspešný undercut. V 29. kole sa však v Red Bulle rozhodli pre ďalšiu skorú a tentokrát už poslednú zastávku. Do konca zostávalo 37 kôl a Mercedes natiahol svoj stint o ďalších osem kôl v porovnaní s Red Bullom.“

„Ten mal náskok 8,8 sekundy, kým Mercedes mal rýchle auto, na výrazne čerstvejších pneumatikách a Lewisa za volantom. Získa v závere pretekov opäť vedenie? Ak by som mal staviť, tak poviem, že áno a aj v Red Bulle boli veľmi nervózni.“

„Zdalo sa, že najmä v prvom sektore majú o kolo pomalší piloti na lídrov väčší vplyv než obyčajne. Max však dokázal nejakým spôsobom udržať dostatok priľnavosti vo svojich zadných pneumatikách, aby mal dostatočnú trakciu na výjazde z dôležitej jedenástej zákruty a nakoniec zvíťazil o 1,3 sekundy. Je pre mňa poctou, že môžem sledovať týchto dvoch umelcov pri práci,“ píše Brundle.

„Zvyšku poľa nadelili 40 sekúnd, hoci to znie trochu nefér voči Sergiovi Pérezovi, pretože ten sa necítil dobre a potom jeho systém zásobovania nápojom zlyhal. Boli to neskutočne fyzicky náročné preteky a prejsť 56-krát popod nápis: ‚Nikdy nepite za volantom‘ jeho utrpeniu asi nepomohlo,“ dodal.

Brundle sa vo svojom stĺpčeku dotkol aj predpretekového incidentu s americkou rapperkou Megan Thee Stallion. Jej ochranka Brundla odstrčila, keď sa snažil urobiť s ňou krátky rozhovor počas Grid Walku. Ten kvôli COVID-u a opatreniam chýbal na obrazovkách dva roky. Jeho vytúžený návrat však bol poznačený nemilým incidentom (písali sme o ňom TU).

„Po všetkej krvi, pote, slzách a zlomených kostiach, slávnych víťazstvách i skľučujúcich prehrách, nočných stintoch v zradnej daždivej noci v Le Mans, riadení 1250-koňovej beštie v monackej kvalifikácii, a to všetko spolu s 25 rokmi vo vysielaní, som sa konečne stal trochu známy aj ako niekto, koho celebrity ignorujú, bol odstrčený chlapom ako hora a zahriaknutý človekom s výrazom Malfoya, ktorý bol nepochybne na pretekoch prvýkrát v živote,“ napísal Brundle sarkasticky.

„Asi som bol pri návrate Grid Walku trochu drzý, ale beztak to bola veľká zábava,“ dodal obľúbený komentátor.

Súvisiace články