logo F1online.sk

Ricciardo: Dnes budeme loviť

Daniel Ricciardo
© McLaren Media Centre
Tomáš Schügerl
Tomáš Schügerl24. 10. 2021

Daniel Ricciardo získal v kvalifikácii v Austine cenný skalp svojho tímového kolegu Landa Norrisa, ktorý bol počas väčšiny sezóny v rýchlosti na jedno kolo o niečo lepší. Austrálčanovi podľa svojich slov paradoxne nezahrala do karát penalizácia pre Valtteriho Bottasa, no pred pretekmi je optimistický.

Kvalifikácia mala v podaní Ricciarda trochu zostupný trend. V Q1 bol krátko dokonca na čele a postúpil z nej bez problémov zo štvrtej priečky. Problémy mal v Q2 – jeho prvé kolo bolo zmazané pre porušenie traťových limitov v deviatej zákrute, a to druhé, v ktorom išiel extrémne opatrne, mu napokon vystačilo na deviate miesto.

„Najlepšou časťou kvalifikácie bola hneď tá prvá. Vtedy som sa cítil najlepšie. Na strednej zmesi to už nebolo skvelé. Celé to tam bolo trochu stresujúce, no v každom prípade som rád, že budem štartovať na týchto pneumatikách. Len mi jednoducho nesedeli v rýchlosti na jedno kolo,“ povedal Daniel Ricciardo.

V Q3 sme sa vrátili na mäkké pneumatiky a Ricciardo stratil na Carlosa Sainza 16 milisekúnd. Kvalifikoval sa na siedmej priečke, čiže na čistejšej strane štartového roštu. Po penalizácii pre Bottasa však Daniel vyštartuje šiesty. „V Q3 som sa na mäkkých pneumatikách cítil lepšie. S Carlosom to bolo veľmi tesné, mohol som byť pred ním, no Charles už bol dve desatiny predo mnou a naňho som už zrejme nemal. Pôvodne som sa tešil z čistejšej strany roštu, no potom som si spomenul na Bottasovu penalizáciu…“

Víťaz z Monzy si uvedomuje, že sobotňajšia prehra s Ferrari ešte v konečnom účtovaní nemusí nič znamenať. „Samozrejme, chceli by sme byť pred Ferrari, no sme dostatočne blízko, aby nás to neodradilo. V pretekoch budeme lovcami. Čaká nás pokračovanie bitky. V sobotu nás Ferrari dostalo, no Sainz štartuje na mäkkých pneumatikách, takže verím, že sa môžeme v pretekoch vrátiť do hry.“

V McLarene vnímali výsledky kvalifikácie realisticky. „Je to solídny výsledok, nestačí nám však na to, aby sme sa dostali pred obe Ferrari. Preteky budú zaujímavé. Čakajú nás vysoké teploty, takže manažment pneumatík a stratégia budú kľúčové. Budeme ešte tvrdo pracovať, aby sme získali nejaké pozície k dobru a potešili našich fanúšikov,“ povedal šéf tímu Andreas Seidl.