logo F1online.sk

Pribudne do kalendára Las Vegas? Guvernér už rokoval s Liberty Media

Las Vegas, ilustračné
© Pixabay
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík23. 10. 2021

V budúcom roku uvidíme dve veľké ceny na americkom území. Mohli by sme sa niekedy v budúcnosti dočkať dokonca troch? Mohli. Rokovania s Liberty Media totiž započalo „Sin City“, nevadské Las Vegas. Tri podujatia v Spojených štátoch nie sú vzhľadom na rastúcu popularitu Formuly 1 v tejto krajine ničím nepravdepodobným.

Na krajinu, ktorá ešte nie tak dávno nemala ani jednu veľkú cenu, je to slušný pokrok. Circuit of the Americas v Texase máme v kalendári od roku 2012, presne o desať rokov neskôr pribudne Veľká cena Miami. V nie tak vzdialenej budúcnosti by sme sa mohli dočkať aj veľkej ceny v Las Vegas.

„Mal som príležitosť sa nedávno stretnúť so zástupcami Formuly 1 a hovoriť s nimi na túto tému,“ prehlásil guvernér štátu Nevada Steve Sisolak. „Povedal som to už predtým a poviem to znova – Nevada sa rýchlo stáva hlavným mestom zábavy a taktiež hlavným mestom športu.“

S tretím podujatím na americkom území nemá problém ani promotér Veľkej ceny USA Bobby Epstein. Ten nevníma Veľkú cenu Miami ako hrozbu pre návštevnosť na pretekoch v Austine a vnímať tak nebude ani potenciálne pripojenie Las Vegas.

„Miami nám pomôže – ako nám, tak aj tomuto športu,“ prehlásil Epstein pre The Race. „Miami aj Austin sa v kalendári pekne dopĺňajú. Ak by sme boli zoradení za sebou dva víkendy po sebe, fanúšikovia by si museli vybrať jedno podujatie. Existuje však veľa ľudí, ktorí chcú navštíviť obe. Sú to pritom veľmi atraktívne a veľmi odlišné veľké ceny.“

„Verím, že keď sa pripojí Vegas, bude v páre s podujatím v Miami a my budeme pokračovať ako dvojička s Mexikom. Beztak sme veľmi blízko k pretekom v Mexiku. Keď sa tam veľká cena konala prvýkrát, znížilo to náš obrat približne o päť miliónov dolárov. Vegas a Miami sú však podľa mňa dosť ďaleko od seba – sú to celkom odlišné časti krajiny,“ dodal Epstein.