logo F1online.sk

Formuloviny: COTA – Mix niekoľkých ikonických okruhov z celého sveta

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala21. 10. 2022

Kompilácie majú tendenciu spôsobovať komplikácie. To istotne platí pri písaní diplomoviek či kopírovaní monopostov súperov, no vo svete pretekárskych okruhov môže dobrá kompilácia nadchnúť celý padok. Takto teší pilotov Okruh Amerík v texaskom Austine, ktorý patrí medzi to najlepšie, čo traťový architekt Hermann Tilke stvoril. Azda aj preto, že inšpiráciu hľadal po celom svete.

Tento víkend nás čakajú preteky v zábavou nabitom Austine, ktorý sa už pravidelne pýši rekordnými návštevami. Mnohých láka bohatý sprievodný program, ktorý pre nezanedbateľnú skupinu ľudí tvorí základ víkendu, no pravoverní fanúšikovia si idú v prvom rade pozrieť najrýchlejšie monoposty sveta priamo v akcii.

Nuž a tí, ktorých okrem dosiahnutých časov, dramatických súbojov a techniky zaujímajú okruhy, zistia, že COTA ponúka akúsi svetovú všehochuť. Postupne môžete totiž rozpoznať úseky náramne pripomínajúce Österreichring, Silverstone, Hockenheim, Interlagos či Istanbul Park.

Ako sa rodil tento formulový “kríženec” a prečo sem každoročne zavíta taký veľký dav? Aj na tieto otázky nám ponúknu odpovede Števo Eisele a Braňo Ježík v najnovších Formulovinách, v ktorých nám predstavia Okruh Amerík od jeho počiatkov až po súčasnosť.

Na Formuloviny sa môžete tešiť vždy v stredu pred veľkou cenou — podcast je dostupný na najpopulárnejších platformách Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts a na webe redbull.sk/formuloviny.