logo F1online.sk

Leclerca nepustili do lietadla, musel ísť cez New York

Charles Leclerc
© Twitter/Ferrari
Milan Kubala
Milan Kubala22. 10. 2021

Charlesovi Leclercovi sa cestovanie do USA oproti pôvodnému plánu o čosi natiahlo. Nepustili ho totižto do lietadla. Na letisku v Nice preto musel vymyslieť iný spôsob, ako sa dostane za Atlantický oceán. A vyriešil to výletom do New Yorku.

Vstup do USA je v čase pandémie obmedzený. Väčšina ľudí z padoku, ktorí na veľkú cenu prichádzajú spoza oceánu, preto potrebovala výnimku. To platilo aj pre Charlesa Leclerca. Avšak, keď na letisku v Nice predložil potrebné dokumenty, letisková kontrola ho nepustila do lietadla. Ukázalo sa, že zamestnanec letiska netušil o takej výnimke.

“To len kvôli jednému chlapíkovi na letisku v Nice. Z nejakého dôvodu nevedel, čo tá výnimka (National Interest Exception, pozn. red.) znamená, tak som tam uviazol,” vysvetľoval Charles Leclerc. “Minútu pred ukončením nástupu si uvedomil, že tá výnimka je v poriadku, no ja som nemal lokalizačný formulár, tak som musel zostať v Nice. No nič vážne sa nestalo. S tými istými dokumentami som mohol nastúpiť na lietadlo do New Yorku, čo mi umožnilo prvýkrát navštíviť toto mesto.”

Ferrari na začiatku týždňa na svojom Instagrame vtipkovalo, že Leclerc nastúpil do “zlého lietadla”, a preto skončil v New Yorku. Žartovne tiež dodalo, že “mohlo to skončiť aj horšie!”. Na Twittri okamžite vzniklo niekoľko vtipov.

“Bolo to super, nebolo to plánované,” povedal na margo návštevy americkej metropoly. “Keďže mi na letisku neakceptovali tú výnimku a nemohol som nastúpiť na pôvodný let, tak sme na poslednú chvíľu zmenili let a šli do New Yorku. Podarilo sa mi stráviť jeden deň v New Yorku. Bol som tam prvýkrát. Je to neskutočné, to vám je mesto! Naozaj som si to užil.”

Viacerí piloti neleteli priamo do Austinu a navštívili iné americké mestá. Leclerca čakal po New Yorku ešte jeden výlet. “Potom sme šli do Milwaukee na prvý zápas NBA v sezóne. S tou ceremóniou to bolo šialené. Bol to úžasný zážitok. A teraz som tu v Austine pripravený naskočiť do auta.”

Charles Leclerc nebol jediný, kto mal problémy so vstupom do USA. Nikita Mazepin musel letieť cez Mexiko, aby získal americké víza. “Kiežby som pred takým dlhým letom mohol zostať doma dlhšie, ale podobne ako ďalší ruskí športovci som mal problém získať víza. Podarilo sa mi ich získať v Mexiku. Z logistického pohľadu to malo ďaleko od ideálu.”

Pretekárka Série W Irina Sidorkovová sa do USA nedostala vôbec. Aj ona doplatila na pnutie medzi USA a Ruskom. Uviedla, že “prvýkrát v živote” nemohla vycestovať na preteky kvôli vízam. Nepomohol jej ani fakt, že sa jej snažila pomôcť Séria W, Formula 1 a jeden z kongresmanov.

Súvisiace články