logo F1online.sk

Capito vychválil Schumachera: Vo Ferrari to môže dotiahnuť ďaleko

Mick Schumacher
© Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík19. 10. 2021

Mick Schumacher prežíva vydarenú nováčikovskú sezónu. S tohtoročným monopostom Haasu veľa vody nenamúti, no s novým prostredím sa dokázal vysporiadať dobre a tímového kolegu Nikitu Mazepina necháva ďaleko za sebou. Nemecký mladík žne chvály z každej strany. Pridal sa ja šéf tímu Williams Jost Capito.

„Musím povedať, že Mick odvádza excelentnú prácu. Je to jeho nováčikovská sezóna vo Formule 1 a spôsob, akým ju zvláda, ako pracuje s tímom a akým si ho získava na svoju stranu, je absolútne brilantný,“ vychválil svojho krajana v rozhovore pre RTL Capito.

„Je to určite pilot, ktorého stojí za to sledovať. Myslím si, že aj vo Ferrari to môže dotiahnuť veľmi ďaleko.“

„Mick má potenciál, aby to dokázal. Má na to však aj odvahu a mentálnu silu. O jeho jazde ani nemusíme hovoriť, pretože po tejto stránke mu nič nechýba. Postup do Q2 s Haasom v Turecku bol preňho obrovský úspech. Podľa mňa ho to povzbudí k ďalším veciam,“ hovorí Capito.

Od možného prestupu do Scuderie delí Micka ešte nejaký čas a v budúcom roku bude pokračovať v tíme Haas. Navyše, v Maranelle určite nemôžu byť nespokojní so súčasným tandemom Charles Leclerc – Carlos Sainz, ktorý odvádza pre tím skvelú prácu.

Na základe Jostových vyjadrení sa zdá, že Mickovi chýba už len konkurencieschopné auto. V tejto sezóne sa ho už nedočká, ale v budúcom roku ho možno uvidíme pravidelne na bodoch. „Je to naozaj skvelý chalan a zaslúži si auto, s ktorým v budúcnosti dokáže vyhrávať. Ak by to bol Williams, tak o to lepšie,“ dodal Capito s úsmevom.

Súvisiace články