logo F1online.skF1online.sk

Podľa Alonsa Verstappen zvláda tlak najlepšie

Fernando Alonso
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala7. 10. 2021

Prístup Maxa Verstappena k tohtoročnému šampionátu zaujal dokonca i dvojnásobného majstra sveta Fernanda Alonsa, podľa ktorého tlak spojený s bojom o titul Holanďan zvláda lepšie ako iní piloti v štartovom poli. Nadviazal tak na svoje slová chvály na adresu holandského hrdinu.

Fernando Alonso zložil Maxovi Verstappenovi poklonu už pred pretekmi v Rusku, keď vyhlásil, že Red Bull je jediný tím, do ktorého by nechcel zamieriť. Dôvodom má byť práve Max Verstappen, ktorého synergia s Red Bullom je ohromná — dokonca lepšia než medzi Lewisom Hamiltonom a Mercedesom.

“Momentálne je on jediný pilot, s ktorým by som len nerád súperil,” prezradil Fernando Alonso. “Pred Maxom mám veľký rešpekt. Momentálne je v Red Bulle so svojím tímom, skúsenosťami na tom tak, že si nemyslím, že by sa k nim dokázalo veľa jazdcov pripojiť a Maxa poraziť. Ak by ste Maxa presunuli z Red Bullu inam, možno by ste mali väčšiu šancu.”

Nuž a na tureckej štvrtkovej tlačovke sa k Maxovi Verstappenovi vrátil a vyzdvihol jeho schopnosť vysporiadať sa s obrovským tlakom. “Vyzerá to tak, že sa s tlakom dokáže vyrovnať lepšie než ostatní. Každý z nás je iný, ale preňho akoby to nič nebolo. Ide na to pekne preteky po pretekoch. Myslím si, že toto je ten správny prístup do zostávajúcich pretekov.”

A chvály sa nedočkal len Fernando Alonso, klobúk skladá aj druhá strana. Keď mal Max Verstappen uviesť, komu by fandil, keby nebol pilotom Formuly 1, vybral si práve Fernanda Alonsa. “Páči sa mi jeho štýl pretekania.”

“To rád počujem, samozrejme,” pousmial sa Alonso, keď sa dozvedel o Verstappenovej odpovedi. “Aj na začiatku sezóny, ešte predtým, ako sme vyštartovali v Bahrajne, som povedal, že posledné dva roky, keď som bol doma a sledoval som preteky v televízii, ma najviac ohromili George a jeho výkony vo Williamse, a taktiež Max.”

“Kvôli týmto dvom chlapcom som zapínal telku. A tiež kvôli Dannym [Ricciardovi], pretože bol v Renaulte, a to auto ma vlani veľmi zaujímalo,” poznamenal, no na konci sa vrátil k Russellovi a Verstappenovi: “Oni do toho dávali niečo extra, a preto som si zapínal televíziu. Rád to teda od Maxa počujem.”

Súvisiace články

Diskusia