logo F1online.sk

Seidl: Nezabúdajme, ako sme na tom boli v Zandvoorte

Daniel Ricciardo a Lando Norris
© Twitter/McLaren
Ladislav Király
Ladislav Király20. 9. 2021

McLaren vybojoval v Monze famózne dvojité víťazstvo a tím sa vďaka tomu nesie na vlne eufórie. V tejto súvislosti však netreba zabúdať na to, že Max Verstappen a Lewis Hamilton vypadli po vzájomnej kolízii a Valtteri Bottas štartoval z posledného miesta.

Šéf tímu Andreas Seidl si to dobre uvedomuje a zdôrazňuje, že išlo o náhodu. A keď si spomenieme na preteky v Zandvoorte, ktoré sa konali predtým, je zrejmé, že strata McLarenu na najlepších je enormná.

„Keď sa pozriem na Mercedes a Red Bull, rešpektujem, že majú auto, s ktorým vedia každý víkend bojovať o víťazstvo,“ povedal Seidl. „Ako tím na nich strácame, takže na toto dvojité víťazstvo sa príliš nekoncentrujem. Áno, pre nás je to senzačný výsledok, ale prišiel len sedem dní po tom, ako sme boli v Zandvoorte výkonnostne doslova zničení.“

Sila víťazstva je však enormná a pre zamestnancov McLarenu to môže byť dodatočná motivácia. Tím sa predsa len dlhé roky trápil a miestami bol dokonca najslabší v štartovom poli. Morálka je však čoraz lepšia.

„Toto je tá najlepšia motivácia. Som veľmi spokojný s tým, čo ukázali obaja jazdci. Teší ma Danielov progres od letnej prestávky a to, že sa vracia späť na pozície, na ktorých by chcel byť a na ktorých by sme ho chceli mať aj my.“

„A k tomu všetkému treba prirátať Landa, ktorý je v tomto roku v neuveriteľnej forme. Presne toto potrebujeme na boj s Ferrari a rovnako aj na pokračovanie v našej ceste opätovného návratu na čelo Formuly 1,“ vyjadril sa Andreas Seidl, ktorého zoskupenie vybojovalo prvé víťazstvo od roku 2012.

V nedávnej minulosti vyhrali aj tímy ako AlphaTauri, Racing Point či Alpine, ale podľa Seidla to nie je rozhodujúce.

„Najdôležitejšie je pre mňa to, aby sme sa ako tím kontinuálne zlepšovali. Chceme sa dostať do bodu, že každý víkend budeme mať na víťazstvo len vďaka nášmu výkonu, a to nezávisle od typu okruhu, výberu pneumatík a podmienok na trati. Práve o to mi ide a na to sa koncentrujem.“

„Keď sa však naskytnú príležitosti, chceme ich využiť. Niečo také, ako tento výsledok, je pre každého nezabudnuteľné. Treba si to užiť a osláviť, pretože takéto veci sa nedejú často. Sme na vzostupe, ale pred nami je ešte množstvo práce,“ dodal Andreas Seidl.