logo F1online.sk

Verstappen sa ešte má čo učiť, odkazuje Jackie Stewart

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala14. 9. 2021

Max Verstappen má síce len 23 rokov, no za sebou už 133 veľkých cien. Nedostatkom skúseností by preto nemal trpieť. Podľa Jackieho Stewarta má však mladík v službách Red Bullu pred sebou dlhú cestu, kým dospeje. Veľká cena Talianska mala ukázať, že po tejto stránke má ešte veľké rezervy.

Keď monopost Maxa Verstappena pristál na aute Lewisa Hamiltona, pilot Red Bullu sa vzal a odišiel. Podľa televíznych záberov to vyzeralo tak, že sa Holanďan ešte obzrel po svojom súperovi, ktorý sa zúfalo snažil vycúvať, no bližšie k nemu nepodišiel.

Hoci Max Verstappen po pretekoch vyhlásil, že podľa neho bol Hamilton v poriadku, keďže ho videl radiť spiatočku, Jackie Stewart videl celý incident inak. A utvrdil ho v tom, že Verstappen mentálne ešte celkom nedospel.

“Verstappenovi trvá dospieť dlhšie, než by sa čakalo,” vyhlásil Jackie Stewart v rozhovore pre Daily Mail. “Po takej vážnej nehode, keď prešiel ponad iného chlapíka, sa na Hamiltona nešiel ani pozrieť. To je niečo, čomu naozaj nerozumiem. Najmä, keď ešte stále bol vo svojom aute a zostal v ňom dlho, kým nevystúpil.”

Max Verstappen bol v minulosti kritizovaný za jeho neústupčivú povahu. Do súbojov sa rútil bezhlavo nedbajúc na to, či sa obaja piloti zmestia do zákruty. V posledných sezónach sa mohlo zdať, že s pribúdajúcimi skúsenosťami sa upokojil, no podľa Stewarta to nie je celkom tak.

“Max sa má ešte toho veľa čo učiť. Ale koho počúvne?” pokrčil plecami Stewart. “Je veľmi, veľmi dobrý. Momentálne je pravdepodobne najrýchlejším pilotom v štartovom poli, ale aby ste sa stali skutočným šampiónom, nemôžete sa v jednom kuse zapliesť do nehôd.”

Jackie Stewart ako šéf Mercedesu či Red Bullu by svojim pilotom pristrihol krídelká. “Keby som bol ich šéfom, povedal by som im: Pre Kristove rany, už to nerobte! Len preto, že vediete šampionát, ešte nie ste nesmrteľní!”

Max Verstappen napokon dostal dva trestné body a v Soči určite nevyštartuje z pole position. Príde totižto o tri miesta. To je penalizácia, nad ktorou Lietajúci Škót pokrútil hlavou. “Komisári majú viac informácií, no ak si boli takí, že Verstappen bol za to plne zodpovedný, prečo dostal trest straty len troch pozícií? Keby tam nebola svätožiara, Lewis mohol zomrieť. A údajný vinník dostal len také zaucho.”

Súvisiace články