logo F1online.sk

Seidl: Oslávime to, ale stále je pred nami veľa práce

McLaren po víťazstve Daniela Ricciarda
© Twitter/McLaren
Tomáš Schügerl
Tomáš Schügerl13. 9. 2021

Veľký deň pre McLaren. Britský tím, ktorý bol ešte pred štyrmi rokmi na úplnom chvoste Pohára konštruktérov, získal v Monze double. Najvyšší predstavitelia Zak Brown a Andreas Seidl však avizujú, že pred „papájovými“ je stále veľa práce.

Od doteraz posledného víťazstva v Brazílii 2012, ktoré získal Jenson Button, ubehlo až neuveriteľných 3213 dní. Čakanie McLarenu na víťazstvo trvalo 170 pretekov. Pre všetkých fanúšikov, ktorí s tímom zostali aj počas zlých rokov s Hondou a pádom na úplné dno, muselo byť double v Monze priam vykúpením.

Znie priam neuveriteľne, že McLaren je prvým konštruktérom, ktorý v sezóne 2021 získal double! Mimochodom, svoje prvé od VC Kanady 2010, keď ešte v jeho farbách jazdili Lewis Hamilton a Jenson Button.

„V prvom rade som veľmi šťastný a hrdý na každého jedného člena nášho tímu, našich ľudí v továrni, na kolegov z Mercedesu a na Daniela s Landom. Dnes sme boli pod veľkým tlakom. Vedeli sme, že máme dobré auto, a že ak sa nám podarí dostať sa v úvode na čelo, môžeme dosiahnuť niečo veľké,“ povedal šéf tímu Andreas Seidl, ktorý je jednou z kľúčových postáv toho, čo britská stajňa dosahuje.

„Tím odvádza senzačnú prácu s úžasným nasadením. Je skvelé vidieť, že postupné kroky dopredu sa nám vyplácajú. Zároveň však nemáme dôvod nechať sa uniesť. Je dôležité osláviť double, ale nesmieme zabudnúť, že pred týždňom v Zandvoorte sme boli úplne zničení. Stále je pred nami veľa práce. Ideme však správnym smerom,“ podotkol Andreas Seidl, ktorý pochválil svojich jazdcov.

„Lando prežíva parádnu sezónu. Daniel sa trochu trápil s adaptáciou na naše auto, ale je tu dôvod, prečo sme ho chceli. Je to jeden z najlepších pretekárov v našom športe a je skvelé vidieť, v akej forme bol počas tohto víkendu. Potrebujeme to v bitke s Ferrari aj v našej ceste na čelo. Som veľmi spokojný s obomi našimi pilotmi,“ doplnil šéf McLarenu.

Na pódium s jazdcami napokon nešiel Andreas Seidl, ale Zak Brown, výkonný riaditeľ McLarenu. Práve Zak Brown bol na úplnom začiatku návratu britskej značky, keď získal do vedenia tímu tých správnych ľudí, a ponechal im kompetencie i slobodu pri rozhodovaní. Zak Brown je typ človeka, ktorý dáva najavo svoje emócie, a pódium si náležite užil.

„Som neskutočne hrdý na všetkých mužov a ženy v McLarene, na Andreasa a naše vedenie. Teším sa, že som uzavrel dohodu s Andreasom o tom, že on odvedie celú prácu a získa víťazstvo, ale ja pôjdem na pódium po trofej. Jedna z najlepších dohôd, aké som kedy uzavrel,“ smial sa Zak Brown, ktorý opäť vyzdvihol Andreasa Seidla.

„Andreas je vždy veľmi pokojný, čo je skvelé, takéto vedenie tímu v F1 potrebujete. Súhlasím s tvrdením, že musíme zostať nohami na zemi. Dnes sme vyhrali, no pred týždňom sme neboli veľmi dobrí. Je to jedno víťazstvo, nenechajme sa uniesť,“ uzavrel Zak Brown.