logo F1online.sk

Verstappen: Poraziť Mercedesy bolo nereálne

Max Verstappen s DRS
© Twitter/Red Bull
Milan Kubala
Milan Kubala10. 9. 2021

Max Verstappen v piatok len skompletizoval najlepšiu trojku, keď nestíhal Valtterimu Bottasovi a ani Lewisovi Hamiltonovi. Veľmi ho to však nemrzí. Nemá totižto pocit, že by to bolo kvôli jeho chybe. Red Bull skrátka nemal nárok na Mercedes, myslí si.

Pilota Red Bullu takmer zdolali aj jazdci McLarenu Lando Norris a Daniel Ricciardo, ktorých tím disponuje veľmi efektívnym balíkom na okruhy s nízkym prítlakom. Najmä v kvalifikácii sa ukazuje, že riešenie DRS na papájových monopostoch je o čosi efektívnejšie ako u konkurencie. Napokon tak musel byť Verstappen rád, že neštartuje až za nimi. Teraz môže aspoň trochu pomýšľať na to, že v sobotu v prvej zákrute niečo vymyslí.

“Nebolo to zrovna najlepšie, ale vieme, že táto trať kvôli tým dlhým rovinkám nepatrí medzi naše najsilnejšie,” skonštatoval Max Verstappen v pokvalifikačnom interview. “Samozrejme, snažíte sa čo najviac okresať prítlak, ale aj tak je tretie miesto dobré.”

“Keď som sa dostal na tretie miesto, bol som v skutočnosti dosť spokojný, pretože v prvom tréningu sme mali trochu problémy s vyvážením,” prezradil. “Celkom dobre sme sa však z toho dostali. Dúfať v niečo viac ako tretie miesto by nebolo reálne. Takže tretie miesto je fajn.”

Z pohľadu rýchlosti na jedno kolo mal teda výhodu Mercedes, no v pretekoch by sa situácia mohla zmeniť. Verstappen si však veľké nádeje nerobí. Najlepšie bude pokúsiť sa udržať v dosahu DRS za Mercedesmi.

“Možno to bude o trochu tesnejšie, ale nemyslím si, že ich dokážeme vyzvať,” zamyslel sa nad pretekovým potenciálom svojho auta Verstappen. “No nikdy neviete, čo sa udeje v pretekoch. Musíme ich len držať pod tlakom.”

Aspoň nedeľa by mohla byť o čosi lepšia, keďže Valtteri Bottas bude štartovať až z poslednej priečky. Čo od toho očakáva? “Uvidíme, ešte aj pred tými pretekmi sa toho môže udiať dosť, takže potrebujeme to zvládnuť bez problémov. Tu to nie je ako v Zandvoorte, kde sme boli naozaj rýchli, tu len musíme všetko maximalizovať.”

Súvisiace články