logo F1online.sk

Williams si nevybral de Vriesa: Nie sme B-tím Mercedesu

Nyck de Vries
© Twitter/Mercedes-EQ Formula E Team
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko8. 9. 2021

Dnešný deň je veľmi dôležitý pre budúcnosť tímu Williams. Oficiálne sme sa dozvedeli mená novej jazdeckej dvojice pre rok 2022. Šéf tímu Williams takisto vysvetlil, prečo si nezvolili očakávaného Nycka de Vriesa.

Novú jazdeckú dvojicu bude od budúcej sezóny tvoriť Alex Albon a Nicholas Latifi. S týmto oznámením boli vyvrátené takisto všetky špekulácie, ktoré sa týkali prípadného príchodu šampióna Formuly E, 26-ročného holandského pretekára Nycka de Vriesa.

„Myslím si, že urobí Tota Wolffa (šéfa Mercedesu) šťastným, ak ho bude mať k dispozícii pre ďalšiu sezónu série Formuly E,“ povedal šéf tímu Williams pre portál Motorsportweek.com.

Napriek tomu, Jost Capito tvrdí, že Nyck de Vries si svoje miesto v rámci šampionátu Formuly 1 zaslúži: „O tom niet pochýb. Len pre nás, keď musíme balansovať medzi mladosťou a skúsenosťami, má Alex oproti Nyckovi výhodu. Konečne máme dobrú kombináciu mladosti a skúseností z Formuly 1.“

62-ročný Nemec takisto potvrdil, že to, že sa rozhodli pre Alexa Albona neznamená, že Nyck de Vries by bol nesprávnou voľbou.

Podľa Capita to však neznamená, že by Nyck bol pre Williams zlou voľbou. „To vôbec nie,“ prikývol Capito. „A myslím si, že Toto tiež chápe, že nie sme B-tím Mercedesu. Nie sme satelitný tím, musíme robiť rozhodnutia, ktoré sú dobré pre nás, a on to plne rešpektuje.“