logo F1online.skF1online.sk

Verstappen predstavil svoju vysnívanú zostavu na 24-hodinovku Le Mans

Max Verstappen
© Martin Trenkler
Milan Kubala
Milan Kubala6. 9. 2024

Láska Maxa Verstappena k vytrvalostnému pretekaniu je všetkým veľmi dobre známa ako aj jeho túžba po skončení kariéry vo Formule 1 sa vydať práve týmto smerom. Keby si mal však zložiť vlastný tím, kto by v ňom bol? Jedno meno vás možno prekvapí.

Na túto tému sa s obhajcom titulu v F1 Maxom Verstappenom bavil eSports šampión vo Formule 1 zo sezón 2020 a 2021 Jarno Opmeer. Položil mu viacero otázok a zároveň mu dal úlohu, aby zložil svoj tím na Le Mans.

Max Verstappen mal okrem seba vybrať ďalšie tri mená, s ktorými by sa podelil o svoje auto. “Ak sa na to pozriem teraz, tak jedným jazdcom, ktorého by som rozhodne chcel mať vo svojom tíme, je Nyck de Vries,” znie prvá a pomerne prekvapujúca voľba. “Je rýchly a zároveň veľmi ľahký. Keď si v Le Mans veľmi rýchly a veľmi ľahký, tak je to skvelé.”

Nyck de Vries síce vo Formule 1 vydržal len polovicu sezóny, po čom ho Red Bull nemilosrdne vyhodil, no vo vytrvalostnom šampionáte sa mu darí. Na tohtoročných pretekoch v Le Mans obsadil druhé miesto a v hodnotení jazdcov je takisto na delenej druhej priečke so svojím kolegom z Toyoty Kamujom Kobajašim.

Okrem neho by si Max Verstappen vybral aj ďalšieho pilota zo skúsenosťami vo WEC a zároveň dvojnásobného víťaza Le Mans. “S Fernandom žartujeme, že by sme to chceli skúsiť spoločne. Bolo by to dosť dobré! Takže to už máme troch jazdcov.”

V neposlednom rade si rodák z Hasseltu vybral aj svojho otca Josa, ktorý zvíťazil vo svojej kategórii LMP2 na 24-hodinovke Le Mans 2008 v čisto holandskom tíme s holandskou posádkou. “Hovorím aj svojmu otcovi, že musíme ísť do toho. On nechce, no jeho by som pridal ako štvrtého jazdca. Bol by to zábavný týždeň, to určite!”

Zdá sa však, že Max so svojím štvrtým jazdcom nebude môcť rátať. Josovi Verstappenovi sa totiž do WEC veľmi nechce, prezradil pred pár týždňami. “Nie, mňa baví rely. Nechajme mladých chlapcov, nech pretekajú v Le Mans. Mne sa rely zdá byť oveľa vzrušujúcejšie.”

“Vždy ma bavili súboje na trati, ale na rely je samotná etapa výzvou. Na okruhu je trať v podstate taká istá, no to o rely neplatí. Keď idete tú istú etapu druhýkrát, trať môže byť zanesená pieskom a zrazu je to celkom iné,” vysvetlil pôvab tejto disciplíny.

Súvisiace články

Diskusia