logo F1online.sk

Ďalší nádejný študent medzi pretekármi. Do školy má namierené aj Nyck de Vries

Nyck de Vries
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík14. 8. 2023

Štúdium a kariéra športovca sú častokrát nezlučiteľné. Buď budete poriadne športovať alebo poriadne študovať, ale nie oboje. Nyck de Vries si zvolil prvú možnosť a ako nádejný mladík musel odsunúť štúdium na vedľajšiu koľaj.

V kariére špičkového športovca je nemalým úspechom aj maturita, ktorá väčšinou býva konečnou. Je to veľké riziko, ktoré na seba každý mladý muž či žena preberá, pretože nikde nie je napísané, že sa športom uživíte, nehovoriac o celoživotnom zabezpečení.

Nicholas Latifi nedávno trochu ohromil svet, keď oznámil, že jeho ďalším „prestupom“ bude štúdium. Syn úspešného podnikateľa, ktorý s motoršportom začínal až ako štrnásťročný, si dal od pretekania prestávku a rád by sa vzdelával. Podobne je na tom ďalší „vydedenec“ z Formuly 1 Nyck de Vries.

„Nikdy som neštudoval,“ priznal Holanďan pre portál RacingNews365.com na premiére filmu Gran Turismo. „V skutočnosti som nikdy nedokončil žiadnu školu.“

„V septembri však nastúpim na kurz vyjednávania a vedenia na Harvardskej univerzite. Budem trochu študovať. V prvom rade preto, že ma to baví. Teraz mám čas a chuť učiť sa nové veci,“ povedal de Vries.

Holanďan v známom seriáli Grill The Grid na oficiálnom kanáli Formuly 1 priznal, že už nejedenkrát plakal pri sledovaní filmu. „Ja plačem stále, naozaj stále,“ priznal s úsmevom. Možno by ste preto očakávali, že túto citlivú dušu vyhadzov z AlphaTauri a tým pádom aj z Formuly 1 dosť rozhodil. Podľa jeho slov je však opak pravdou.

„V skutočnosti nie,“ odpovedal na otázku, či bolo ťažké prijať túto správu. „Dostalo sa mi veľkej podpory a vlastne to prešlo úplne prirodzene. Veľa som za ten čas hral golf.“