logo F1online.sk

De Vries prelomil mlčanie: Bolí to

Nyck de Vries
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík30. 9. 2023

Nyck de Vries musel čakať na splnenie svojho sna o Formule 1 veľmi dlho, ale nakoniec sa z neho skoro prebudil. Jeho anabáza v AlphaTauri trvala len desať pretekov a po nej nasledovali týždne mlčania. Po vyše dvoch mesiacoch nakoniec oznámil návrat do Formuly E a prvýkrát od svojho odchodu poskytol rozhovor pre médiá.

Nycka sme na verejnosti videli. Objavil sa v padoku Formuly E, čím len potvrdil špekulácie o návrate do tejto elektrickej série. To sa nakoniec aj potvrdilo a Holanďana uvidíme v novej sezóne v tíme Mahindra.

Okrem toho však prvýkrát od neslávneho konca v AlphaTauri predstúpil pred médiá. V júli zverejnil krátke stanovisko na sociálnych sieťach a odvtedy mlčal. Dôvodom je presne to, čo sa stalo pred Veľkou cenou Maďarska.

„Myslím si, že bolo pomerne ľudské trochu zresetovať a zamyslieť sa nad všetkým, čo sa stalo, kde ste a kam chcete ísť,“ povedal de Vries pre portál The Race.

„Mal som pocit, že mám dosť času a môžem zhodnotiť, čo sa stalo. Zresetoval som a posunul sa ďalej. Som skutočne nadšený a naozaj cítim čerstvú motiváciu vrátiť sa k pretekaniu a k tomu, čo mám najradšej,“ dodal Nyck.

Holanďan sa stal ďalším nešťastným príkladom toho, ako to v akadémii Red Bullu funguje. Či už ste mu fandili alebo nie, všetkým nám ho bolo ľúto. Iste, Formula 1 je brutálny šport a mala by byť elitnou skupinou. Aj keď po športovej stránke sa dá rozhodnutie Helmuta Marka pochopiť, po tej ľudskej Nycka ľutovali hádam všetci.

„Samozrejme, že to bolí, keď to skončí takto predčasne,“ priznal de Vries. „Dlhé roky som o tom sníval, ale vnímam to tak, že počas života si prechádzate rôznymi fázami a kapitolami.“

„Ako som písal vo svojom príspevku niekoľko dní po tom, čo sa to všetko stalo, život nie je cieľ, je to cesta. Myslím si, že keď sa na to pozriete z tejto perspektívy, pomôže vám to zresetovať a pozerať sa dopredu.“

„Teraz stojíme na začiatku novej kapitoly, z čoho som naozaj nadšený a teším sa na tento nový projekt,“ povedal už opäť pilot Formuly E.