logo F1online.sk

McLaren nezasiahne do súboja jazdcov, kým nekolidujú

Lando Norris
© Twitter/McLaren
Milan Kubala
Milan Kubala10. 7. 2020

Počas pretekov minulotýždňovej Veľkej ceny Rakúska museli na boxovom múriku tŕpnuť aj inžinieri McLarenu, keď sa ich jazdci Carlos Sainz a Lando Norris dostali do vzájomného súboja. Všetko sa, našťastie, zaobišlo bez následkov. V McLarene tvrdia, že jazdcom nechajú aj do budúcna voľnú ruku, pokiaľ tým nepripravia stajňu o dôležité body.

McLaren je momentálne na druhej priečke v šampionáte konštruktérov, čo je nevídaný kúsok. Pred svojimi priamymi prenasledovateľmi má úctyhodný náskok. Ten si treba chrániť, ale podľa Andreasa Seidla, ktorý sa rozprával s nemeckým portálom motorsport-total.com, to netreba robiť za každú cenu.

“Moja a filozofia tímu je taká, že ich necháme pretekať, až kým nehavarujú,” vysvetlil šéf McLarenu. “Carlosovi a Landovi veľmi dôverujem. Už vlani sme videli, že to medzi nimi bolo celkom tesné.”

McLaren chce zaujať jasnú pozíciu. “Samozrejme, že je s tým spojené aj isté riziko, nehode nemusí nevyhnutne predchádzať jazdecká chyba. Niekedy sa také niečo jednoducho prihodí. My im však necháme voľné ruky. Je ešte len začiatok sezóny a ja si myslím, že toto je najlepšia cesta vpred, aby sme zbierali čo najlepšie výsledky pre jazdcov a pre tím.”

Dôležité je to aj z pohľadu pilotov, ktorí sa môžu vzájomne posúvať vpred. “Hlavne v tejto časti sezóny je kľúčové, aby piloti vedeli, že si to môžu rozdať aj priamo na trati.”