logo F1online.sk

Mercedes vyvoláva Albonovi, aby nešiel do Williamsu, tvrdí Horner

Alexander Albon a Christian Horner
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala3. 9. 2021

V piatok v Zandvoorte sa pokračovalo v analyzovaní jazdeckého trhu. Christian Horner vyhlásil, že o Alexa Albona má záujem Alfa Romeo i Williams, a že Red Bull bude robiť maximum pre to, aby sa britský jazdec dostal do jedného z týchto tímov. A prečo by mal tak veľmi potrebovať pomoc Red Bullu, jeden by sa spýtal. Pretože Wolffov tím Albona vo Williamse nechce, naznačil Christian Horner.

Hoci odchod Georgea Russella z Williamsu ešte nikto oficiálne nepotvrdil, v piatok sa o sedačke vedľa Nicholasovi Latifim hovorilo, akoby už bola voľná. Dokonca sa o ňu strhla veľká mela, keďže Mercedes chce ešte umiestniť dvoch svojich pilotov: Valtteriho Bottasa aj Nycka de Vriesa. Ostatné tímy pritom majú tiež svoje záujmy. Napríklad Red Bull by chcel do Williamsu alebo Alfy Romeo posadiť Alexa Albona.

“Pracujeme tvrdo, aby sme mu našli miesto. Naozaj dúfam, že Mercedes nezablokuje jeho šancu vo Williamse. To by bola veľká škoda,” vyhlásil Christian Horner v rozhovore pre Sky Sports. Následne aj bližšie popísal dôvod: “Kvôli jeho prepojeniu s Red Bullom. Bola by to veľká škoda, keby mal nejaký pilot zaplatiť za niečo takéto. Dúfame, že k tomu nedôjde.”

“Má šancu v dvoch tímoch a našou prioritou je vidieť ho budúci rok pretekať. Ak sa nám to nepodarí, tak zostane s nami v pozícii testovacieho a rezervného jazdca, pretože ho považujeme za veľmi kvalitného,” uviedol šéf červených býkov.

A nemohol by Albon zamieriť späť do AlphaTauri? Júki Cunoda predsa len neoslnil, možno by mu rok niekde inde prospel. “O tom by ste sa asi mali porozprávať s Franzom. Z pohľadu Red Bullu sa má situácia tak, že my máme na budúcu sezónu jasnú zostavu, no naším cieľom je vidieť ho pretekať v inom tíme a nie stráviť ďalší rok na striedačke. Má na to pár príležitostí mimo Red Bullu. Dúfame, že dostane tú šancu.”

“Alfa a Williams sú dva tímy, ktoré preukázali veľký záujem. On by uprednostnil Williams, ale je tu pár prekážok,” prezradil Christian Horner. A hoci Toto Wolff v piatok vyhlásil, že on nebude blokovať návrat Alexa Albona do F1, následne zaznelo: “Od tímu odvedľa dostal už asi štyri telefonáty, v ktorých mu bolo povedané, aby tam nešiel. Povedal som mu, aby ich ignoroval.”

Súvisiace články