logo F1online.sk

Capito: Nicholas si miesto v F1 zaslúži

Nicholas Latifi
© Twitter/Williams
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík12. 8. 2021

Jazdecké zloženie Williamsu v sezóne 2022 je naďalej otázne. V Grove čakajú na Mercedes, ktorý rozhodne o osude Georgea Russella, no svoju budúcnosť zatiaľ nepozná ani jeho kolega Nicholas Latifi. Jeho otec síce patrí k dôležitým sponzorom stajne, avšak tá sa pod novými majiteľmi chváli tým, že už „platiacich“ jazdcov nepotrebuje.

Maďarský výsledok a šesť bodov je v kariére kanadského pretekára dôležitý míľnik. Obyčajne neviditeľný Latifi, ktorý sa k Russellovi nedokáže ani priblížiť, si na Hungaroringu užil viac pozornosti než v celom doterajšom priebehu sezóny. Veľkej pochvaly sa mu dostalo aj od jeho šéfa.

„Prvé body vo Formule 1 pre Nickyho – raz to muselo prísť,“ povzdychol si Jost Capito. „Som si istý, že to pre neho bude veľká vzpruha a dodá mu množstvo sebadôvery. Kvalifikoval sa za Georgeom Russellom a v pretekoch skončil pred ním, čo ešte zvýši jeho motiváciu.“

„Bol som dosť ohromený, akým spôsobom to Nicky doviezol domov na bodoch napriek neustálemu tlaku. V jednom momente bol dokonca tretí. Jeho pokoj a jeho výkon boli naozaj ohromujúce. Len to dokazuje, že si miesto vo Formule 1 naozaj zaslúži,“ dodal Capito.

Čakanie Williamsu bolo naozaj dlhé. Prvé body od Veľkej ceny Nemecka 2019 a prvé dvojité body od Veľkej ceny Talianska 2018 posunuli tím z Grove pred Alfu Romeo na ôsme miesto Pohára konštruktérov.

„Prvé body znamenajú pre tento tím naozaj veľa, hlavne po bezbodovej minulej sezóne. Je to fantastický výsledok, na ktorý sme čakali. Stále sme si hovorili, že tie body raz určite prídu a nakoniec naozaj prišli. Pre nás je to ako víťazstvo,“ povedal šťastný Capito po Veľkej cene Maďarska.

Súvisiace články