logo F1online.sk

Rosberg: Wolff chce vykresliť Red Bull ako zloduchov. Darí sa mu

Toto Wolff
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala5. 8. 2021

Či to už jednotliví ašpiranti na majstrovský titul priznávajú alebo nie, psychologické hry sú tento rok veľkou súčasťou majstrovskej bitky. V tomto smere sa podľa Nica Rosberga viac darí Mercedesu a Totovi Wolffovi, ktorý aj napriek tomu, že to boli jeho jazdci, kto spôsobil nehody v Silverstone a na Hungaroringu, úspešne stavia do pozície “zloducha” svojho súpera.

Z tlačoviek a rozhovorov s médiami Christiana Hornera a Tota Wolffa by sme len sotva dokázali vybrať jednu, v ktorej by si šéfovia tímov neodpustili výpad smerom k súperovi. Nico Rosberg si myslí, že práve tie Wolffove sú mimoriadne účinné.

“Manažment je kľúčový a Toto to zatiaľ zvláda veľmi dobre,” hodnotí Nico Rosberg pre Sky Sports. “Naozaj z Red Bullu robí čoraz viac tých zloduchov, a to vďaka ich protestom a všetkému okolo. V médiách hrá veľmi šikovne svoju hru a tiež interne všetkých burcuje, aby sa ich spoločne pokúsili poraziť.”

Red Bull by si na tomto poli vraj nezaslúžil takú dobrú známku. “Povedal by som, že posledných pár dní na to nešli až tak šikovne,” zamyslel sa majster sveta z roku 2016 a poukázal na sobotňajší výbuch Maxa Verstappena, keď dostal otázku ohľadom jeho súboja s Lewisom Hamiltonom.

“Nie je to ideálne a možno práve to Maxa dohnalo k tomu výbuchu pred médiami. Christian to teda nerobí ideálne, Max to nerobí ideálne a to vás zaháňa do kúta. A napokon sa ani dobre nekvalifikoval. Maxovo auto v sebe malo lepšiu rýchlosť než to, čo sme videli. Všetko sa to teda spojí a teraz by som určite povedal, že Hamilton a Mercedes sú vo veľkej výhode,” hlási aktuálny stav Rosberg.

V neprospech Red Bullu hovorí aj fakt, že Max Verstappen vôbec prvýkrát vo svojej kariére bojuje o majstrovský titul. Na rozdiel od Lewisa Hamiltona mu chýbajú skúsenosti s tým, ako využiť pozíciu lídra šampionátu.

“Ja by som nepodceňoval, aké je to pre Maxa ťažké prvýkrát v živote byť favoritom na titul. Tlak sa stupňuje exponenciálne a je ťažké ho zvládnuť. Nesmieme zabudnúť, že je stále veľmi mladý, aj keď už v efjednotke odjazdil sedem rokov. Možno teda sledujeme nejaké momenty, v ktorých sa mu to dostáva pod kožu,” doplnil Rosberg.

Súvisiace články