logo F1online.sk

Leclerc sa stal obeťou Strollovho bowlingu: Nebola to malá chyba

Nehoda Lancea Strolla a Charlesa Leclerca
© FOM
Milan Kubala
Milan Kubala3. 8. 2021

Charles Leclerc stihol v nedeľu odjazdiť len 600 metrov. Následne ho nabral Lance Stroll, ktorý sa prirútil zo zadných pozícií a spolu s Leclercom dokázal zraziť aj Daniela Ricciarda. Monačan ešte počas pretekov zverejnil na sociálnych sieťach odkaz: “Pekný bowling. Je to frustrujúce.”

Viac už o svojich dojmoch povedal v zóne pre novinárov. “Viem, že malé chyby môžu mať veľké následky. Myslím si však, že tentoraz to nebola taká malá chyba,” posvietil si na Lancea Strolla Leclerc. “Lancea som v mojich zrkadlách ani nevidel a bol o päť alebo šesť pozícií nižšie, takže bolo dosť nereálne tam niečo skúšať.”

“Ale taký je život, aj také veci sa dejú. Je to veľmi frustrujúce. Túto prvú polovicu sezóny som mal dosť smolnú, ale tak to už raz je. Teraz sa budeme koncentrovať na to, aby sme mali lepšiu druhú polovicu,” pozerá sa dopredu 23-ročný Monačan.

Charles Leclerc odštartoval do pretekov zo siedmej priečky. Po druhom mieste z Veľkej ceny Veľkej Británie si chcel pred letnou prestávkou ešte vylepšiť náladu, no napokon odchádzal z Hungaroringu sklamaný.

O to viac, že z toho mohol byť naozaj dobrý výsledok. “Keď sa pozriem na ostatné autá vpredu, tak mám pocit, že keby sme mali rýchlosť, mohli sme zaútočiť i na víťazstvo,” zamyslel sa. Carlosovi Sainzovi rýchlosť veruže nechýbala. “Samozrejme, v prvom kole je ťažké vyhodnotiť, kam by sme sa potom dostali.”

Šéf tímu Mattia Binotto nad Strollovými činmi len pokrútil hlavou. “Určite je škoda tej nehody zo štartu. Charles mal dobrý štart, bol opatrný, robil všetko pre to, aby auto nepoškodil. Bol na dobrej pozícii a prvú zákrutu mal takmer za sebou. A potom sa udiala tá nehoda. Myslím si, že je to naozaj hlúpa nehoda. Podľa mňa by sa tu takéto veci nemali diať, no tak to už raz je.”

Súvisiace články