logo F1online.sk

Prvý maďarský tréning tesne pre Verstappena

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala30. 7. 2021

V rámci úvodnej tréningovej hodinovky na Hungaroringu zajazdil najlepšie kolo Max Verstappen. Nebol to však žiaden dominantný výkon, keďže dvojica Mercedesov obsadila druhú a tretiu priečku len s minimálnou stratou.

Max Verstappen zajazdil svoje najrýchlejšie kolo na mäkkej zmesi. Trvalo mu to 1:17,555 sekundy, čo bolo len o šesť stotín rýchlejšie ako Valtterimu Bottasovi. Lewis Hamilton stratil 0,167 sekundy.

Zvyšok sveta, do ktorého sa opäť zaradil aj Sergio Pérez, stratil aspoň polovicu sekundy. Najlepšie sa z tejto skupiny darilo Carlosovi Sainzovi na štvrtom mieste. Piata priečka patrí Pierrovi Gaslymu, ktorého nezastavili ani problémy s opierkou, kvôli ktorej nemohol dobre otáčať hlavou.

Fernando Alonso je šiesty pred Charlesom Leclercom a spomínaným Sergiom Pérezom. Red Bull bude od svojho pilota potrebovať, aby toho ukázal viac, ak chce do letnej prestávky vstúpiť na čele oboch šampionátov.

McLaren v piatok testoval novinky v oblasti deflektorov i podlahy a na zadné časti svojich áut aplikoval aj náter flow-viz. Lando Norris v rámci rušného prvého tréningu obsadil deviate miesto, Ricciardo skončil štrnásty.

Dnešné jazdy prerušilo niekoľko krátkych žltých vlajok a jedna červená. Júki Cunoda mal už v úvode tréningu namále a v deviatej zákrute sa roztočil, no auto sa zastavilo pred bariérou. Toľko šťastia nemal dvadsať minút pred koncom tréningu. V štvrtej zákrute bola bariéra bližšie a Japonec do nej vrazil zadnou časťou svojho auta.

V monoposte Kimiho Räikkönena sme dnes videli Roberta Kubicu, ktorý v druhom tréningu uvoľní miesto skúsenému Fínovi. Druhý monopost Alfy Romeo toho veľa neodjazdil, Antonio Giovinazzi tréning presedel v garáži kvôli problémom s pohonnou jednotkou.

https://pbs.twimg.com/media/E7ibSoVX0AMHBDG?format=jpg&name=medium