logo F1online.skF1online.sk

Norris tretí v celkovom hodnotení? Nič nereálne, myslí si Seidl

Lando Norris
© McLaren Media Centre
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík24. 7. 2021

Aktuálny pohľad na jazdecký šampionát nie je pre dvojicu Valtteri Bottas – Sergio Pérez práve lichotivý. Oboch totiž prekonáva pilot McLarenu Lando Norris. Ten podáva nesmierne konzistentné výkony a usadil sa na celkovom treťom mieste hneď za duom Verstappen – Hamilton. Podľa jeho šéfa pritom nie je nereálne, že na ňom aj zostane.

„Vďaka skvelým Landovým výkonom, spolu s dobrou prácou tímu a konkurencieschopným autom, sa nám podarilo po desiatich pretekoch dostať na tretie miesto. Zostať na ňom podľa mňa nie je nereálne,“ povedal šéf McLarenu Andreas Seidl. „Poďme zistiť, čo nám prinesie druhá polovica sezóny.“

„Avšak ťažko povedať, či je tretie miesto pre nás realistickým cieľom, pretože Red Bull a Mercedes majú celkom jasne lepšie auto a Valtteri so Sergiom v tomto roku odjazdili niekoľko skvelých pretekov. Z minulosti pritom vieme, čoho sú schopní.“

„Musíme byť k sebe úprimní, my potrebujeme, aby sa raz za čas Red Bullu alebo Mercedesu niečo prihodilo. Nie sme totiž v pozícii, že ich dokážeme poraziť na trati len vďaka vlastnej výkonnosti,“ dodal Seidl.

Norrisove výkony patria v tejto sezóne medzi absolútnu špičku. Ako jediný spomedzi všetkých dokázal bodovať vo všetkých desiatich pretekoch. Má teda hlavnú zásluhu na tom, že McLaren momentálne okupuje tretie miesto nielen jazdeckého, ale aj konštruktérskeho šampionátu. Lando v tejto sezóne získal 113 z celkových 163 bodov svojho tímu. Naproti tomu, Daniel Ricciardo zatiaľ dosť zaostáva, aj keď v Silverstone predviedol zlepšenie. Austrálčanove piate miesto je jeho najlepším umiestnením v tejto sezóne.

„Som veľmi spokojný s Danielovým progresom. Avšak ako sám povedal, stále má čo zlepšovať, aby sa dokázal Landovi vyrovnať. Dôležité však je, že robí pokroky a v aute sa cítil lepšie,“ povedal Seidl.

Súvisiace články

Diskusia