logo F1online.skF1online.sk

Wolff by pomohol Bottasovi nájsť nové miesto

Toto Wolff, Lewis Hamilton, Valtteri Bottas
© Twitter/Mercedes
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko21. 7. 2021

Množstvo fanúšikov už netrpezlivo očakáva potvrdenie prestupu Georgea Russella z Williamsu do Mercedesu pre rok 2022. Aktuálne sú však všetky informácie o nahradení Valtteriho Bottasa stále neoficiálne. Toto Wolff ako šéf tímu Mercedes sa ale vyjadril, že Valtterimu by pomohol nájsť nové miesto.

Už v roku 2019 sa špekulovalo o prípadnom odchode fínskeho pilota a Toto Wolff sa vtedy vyjadril, že Valtterimu by zabezpečil miesto v konkurencieschopnom tíme Formuly 1 v prípade, ak by o jeho služby v Mercedese už nebol záujem. Táto téma je však aktuálna aj v roku 2021.

„Ak dôjde k situácii, keď budeme chcieť dať šancu niekomu inému, nejde len o môj vzťah s ním (s Valtterim). Je mojou povinnosťou zabezpečiť pre neho skvelú budúcnosť, pretože si ju zaslúži,“ uviedol Wolff, ktorého citoval fínsky Ilta Sanomat.

„Bol tímovým kolegom najlepšieho pilota v histórii F1 a nie je vždy jednoduché v týchto podmienkach zažiariť. Ale bol fantastický,“ pokračoval Toto Wolff na margo výkonov Valtteriho Bottasa.

Zatiaľ nepoznáme budúcoročnú jazdeckú dvojicu Mercedesu. Isté však je, že za tohtoročný výkon na podujatí vo Veľkej Británii sa Valtteri Bottas rozhodne hanbiť nemusí. Zaznamenal tretie miesto a navyše pomohol svojmu tímovému kolegovi, keď mu prepustil svoju pozíciu v priebehu samotných nedeľňajších pretekov.

Wolff celkový výkon 31-ročného Fína označil ako „brilantný víkend“ a dodal: „Bol veľmi rýchly (v pretekoch), odjazdil skutočne solídne preteky a Lewis prichádzajúci zozadu na tvrdej sade bol na odlišnej stratégii ako všetci ostatní na trati.“

„Ale Valtteri bol druhým najrýchlejším autom a pomohol Lewisovi zabezpečiť toto víťazstvo. Valtteri je skvelý člen tímu a vynikajúci jazdec so správnym charakterom a osobnosťou,“ uzavrel Toto Wolff.

Súvisiace články

Diskusia