logo F1online.skF1online.sk

Wolff chváli Bottasa: Skvelý jazdec so správnym charakterom a osobnosťou

Valtteri Bottas
© Mercedes
Ladislav Király
Ladislav Király20. 7. 2021

Valtteri Bottas absolvoval v Silverstone „brilantný víkend“. Taký je názor jeho šéfa Tota Wolffa, ktorý bol z jeho práce a pomoci tímu nadšený. Bottas sa v piatok kvalifikoval na treťom mieste, v šprinte si svoju pozíciu udržal a rovnako tretí skončil aj v pretekoch.

Pomohol však kolegovi Lewisovi Hamiltonovi, ktorého pustil pred seba a ukázal, akou dobrou tímovou dvojkou vie byť.

„Podľa mňa mal brilantný víkend,“ povedal Toto Wolff. „Ak by v piatok večer dostal clonu, mohol mať pole position. To malo na výkon pochopiteľne značný vplyv, pretože ak ste na pole position, tak je to oveľa jednoduchšie.“

„V pretekoch bol veľmi rýchly a jazdil ozaj solídne. Keď potom Lewis zozadu prichádzal s tvrdými pneumatikami, tak bol v inej dimenzii, ako všetci ostatní na trati. Avšak Valtteri, ktorý bol druhý najrýchlejší, Lewisovi pomohol. Je to skvelý člen tímu a skvelý jazdec so správnym charakterom a osobnosťou.“

Wolff v ďalšej fáze rozhovoru vysvetľoval, že tím musel staviť na Hamiltona. Bottasova strata na Verstappena predstavuje už 77 bodov a vzhľadom na Holanďanovu rýchlosť sú jeho šance takmer nulové. Lewis je však v boji.

„Pre nás to bolo veľmi dôležité, pretože Valtteriho šance na víťazstvo v šampionáte sú v porovnaní s Lewisom štatisticky veľmi malé. Diskutovali sme o tom a nech je takýto prístup pre jazdca akýkoľvek ťažký a nepríjemný, v tomto šampionáte nemáme priestor na iné konanie,“ dodal Toto Wolff.

Súvisiace články

Diskusia