logo F1online.skF1online.sk

Bottas si chce sedačku udržať: Teraz tvoríme ozaj silný tím

Valtteri Bottas
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala15. 7. 2021

Predpokladali sme, že tento víkend už budeme poznať víťaza v dueli Bottas vs. Russell, no podľa slov pilota Williamsu si ešte na definitívu budeme musieť počkať. A tak sa Valtteri Bottas ani na britskej štvrtkovej tlačovke nevyhol otázke o jeho budúcnosti. Fín uznal, že v nasledujúcom roku by sa mohol ocitnúť v inom tíme či dokonca inom športe, no na druhej strane túto alternatívu nechcel veľmi rozoberať. Jeho prioritou je zostať v Mercedese.

Povýšenie Georgea Russella otvorene podporuje väčšina fanúšikov a Mercedes vyzývajú k činu aj osobnosti padoku F1. Všetci si síce uvedomujú, že Bottas aj vďaka svojej nekonfliktnej povahe pomohol Mercedesu k zisku konštruktérskych i jazdeckých titulov, no so silnejúcou konkurenciou pripomínajú, že len udržiavanie dobrej atmosféry v tíme už Fínovi nemôže stačiť na udržanie si sedačky.

Ak by sa Mercedes skutočne rozhodol Bottasov monopost posunúť Russellovi, Fín by si musel hľadať útočisko v jednom z menších tímov. To by preňho znamenalo veľkú zmenu; od snov o víťazstvách by sa vrátil späť k budovateľským snahám.

“Toto všetko je také hypotetické uvažovanie, ale ak mám byť úprimný, tak áno, vyžadovalo by si to iné nastavenie mysle,” uznal Valtteri Bottas vo štvrtok na tlačovke. “V mojej kariére by sa začala úplne nová kapitola. Prístup by sa zmenil, pravdepodobne by sme nebojovali o víťazstvá a titul, minimálne nie na začiatku.”

“Bol by to nový projekt. Na druhej strany by to však mohlo byť aj veľmi zaujímavé. Ako som však povedal, cieľom je udržať si moju sedačku, pretože si myslím, že momentálne sme v Mercedese vytvorili veľmi silný tím v takom zložení, v akom práve sme,” reaguje bývalý pilot Williamsu.

Nuž a práve Williams by sa mohol stať tímom, do ktorého by sa Bottas teoreticky mohol vrátiť. V zákulisí sa ešte opatrne šepká o Alfe Romeo, no ďalšie útočiská sa už hľadajú ťažšie. Zadnými vrátkami by pre Bottasa mohli byť šampionáty rely.

“Nerád uvažujem takto, vždy sa snažím myslieť pozitívne,” odmietol rozoberať scenár, podľa ktorého by zamieril do rely. “Viem, čo chcem. Chcem zostať v tomto tíme. Myslím si, že to bude moja najlepšia šanca v budúcom roku bojovať o víťazstvá a titul.”

Čo ak to nevyjde? “Ak by to z nejakého dôvodu nevyšlo, samozrejme, poobzeral by som sa po iných možnostiach vo Formule 1, pretože F1 milujem, baví ma. Myslím si tiež, že stále mám v sebe niekoľko rokov.”

“No na druhej strane nikdy nehovor nikdy. Neviem. Rely ma naozaj baví, je to zábava zakaždým, keď si sadnem do rely auta. Vždy som sa usmieval, dobre sa bavil, no na druhej strane by mohlo byť ťažké z toho spraviť moju prácu. Špecialisti na rely sú dosť konkurencieschopní, robia to celý svoj život.”

“Nikdy nehovor nikdy, ale momentálne sa plne koncentrujem na Formulu 1 a v prvom rade na tento víkend,” ubezpečil Bottas.

Súvisiace články

Diskusia