logo F1online.sk

V Alfe Romeo panuje sklamanie, výsledok je však odrazom reality

Kimi Räikkonen
© Twitter/Alfa Romeo
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 7. 2020

Dnešný výsledok je pre Ferrari a jeho zákaznícke tímy až krutý. Piloti Haasu a Alfy Romeo skončili na chvoste a ich vyhliadky na zisk nejakých bodov nie sú pred zajtrajšími pretekmi práve optimistické.

Aj keď sa podobný výsledok pre zákazníkov Ferrari trochu očakával, oba tímy zaiste verili v trochu lepší výsledok. V Alfe Romeo zavládla po kvalifikácii úprimnosť a otvorenosť k vlastnej výkonnosti. Zdá sa, že tento výsledok piloti i šéfovia očakávali.

„Myslím, že po včerajšku a dnešnom dopoludní sme neočakávali jednoduchý deň,“ povedal novinárom Kimi Räikkönen. „Ale ukazuje to, ako na tom momentálne sme. Musíme auto zrýchliť a urobiť ho viac konkurencieschopným.“

Len pripomenieme, že Alfa Romeo tu takto pred rokom zažila veľmi vydarenú sobotu, Iceman zajazdil siedmy najrýchlejší čas, jeho tímový kolega Antonio Giovinazzi ôsmy. Dnes bol taliansky pretekár osemnásty, Kimi devätnásty, pričom ich časy sa medziročne prepadli o viac ako sekundu.

„Je zrejmé, že nie sme takí dobrí, v porovnaní s ostatnými. Je to však len prvý víkend sezóny. Síce keď sme ďaleko od miest, kde by sme chceli byť, ale taká je realita a musíme sa pozrieť na to, ako to môžeme zlepšiť,“ povedal Räikkönen.

„Zajtra sa pokúsime posunúť vpred a dosiahnuť dobrý výsledok. Nemáme čo stratiť, musíme len ísť a pokúsiť sa zo seba vydať to najlepšie.“

Jeho tímový kolega Antonio Giovinazzi potvrdil dobrú kvalifikačnú formu z minulej sezóny a svojho skúsenejšieho kolegu dokázal poraziť. Ani tento drobný úspech mu však náladu nezlepší. Pri svojom poslednom pokuse urobil chybu a vyšiel mimo trať, pritom to vyzeralo, že by svoj čas mohol zlepšiť. To môže veľmi mrzieť, pretože na postupové priečky stratil len necelú desatinu.

„Nie je to začiatok, aký sme chceli, no teraz sa musíme sústrediť na to, ako to zajtra môžeme zlepšiť. V mojom poslednom kole som na to naozaj tlačil, išiel som na limite a nanešťastie som urobil malú chybu. Vedel som, že musím urobiť niečo extra, no napokon mi to nevyšlo,“ povedal Giovinazzi.

„Myslím, že v dlhých jazdách sme boli o čosi silnejší. Ak sa nám vydarí stratégia a vyhneme sa problémom v úvodných kolách, potom môžeme získať späť našu sebadôveru a získame aj nejaké miesta k dobru.“

Súvisiace články