logo F1online.skF1online.sk

Seidl: Ricciardo je sklamaný, rovnako ako aj my

Andreas Seidl a Daniel Ricciardo
© McLaren Media Centre
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko8. 7. 2021

Daniel Ricciardo po svojom odchode z Red Bullu v roku 2018 vystriedal pôsobenie v tíme Renault a aktuálne je súčasťou „papájového“ McLarenu. V úvode sezóny však nedokázal nájsť svoju pretekársku formu a výrazne strácal aj na svojho mladšieho tímového kolegu Landa Norrisa.

Šéf tímu McLaren, Andreas Seidl, si uvedomuje vzniknutú situáciu a je sklamaný z formy Daniela Ricciarda, no taktiež verí, že pozitívne momenty sezóny ešte prídu a austrálskemu pilotovi sa začne dariť aj v oranžovom monoposte.

„Už koncom minulého roka nám bolo jasné, že sa na neho budeme môcť spoľahnúť,“ cituje 45-ročného Nemca RTL.

„Je s nami takisto veľmi spokojný, preto to bolo jednoduché a logické rozhodnutie uskutočniť jeho predĺženie zmluvy v takto skorom štádiu,“ pokračoval Seidl.

Výkony Daniela Ricciarda v súčasnosti zaostávajú a jeho o desať rokov mladší tímový kolega zatiaľ zbiera jedno pódium za druhým. Napriek tomu, bývalý pilot Red Bullu už má podpísanú zmluvu s McLarenom aj pre sezónu 2022.

„Nemyslím si, že si predstavoval, že bude až tak veľmi ťažké opäť vymeniť tím,“ vyhlásil Andreas Seidl. „Je sklamaný a my tiež. Mysleli sme si, že to bude rýchlejšie (pozn.red.: adaptácia do tímu).“

„Ale stále som presvedčený, že v určitom okamihu – mu to ‚docvakne‘,“ uzavrel šéf tímu McLaren.

Súvisiace články

Diskusia