logo F1online.sk

Veľká cena Austrálie definitívne zrušená

Melbourne, Austrália
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík6. 7. 2021

Podobne ako v roku 2020, ani v roku 2021 sa Veľká cena Austrálie neuskutoční. Tá bola v tomto roku pôvodne naplánovaná na marcový termín, ktorý tomuto podujatiu patrí už od roku 1996, potom presunutá na 19. až 21. november a teraz definitívne zrušená. Liberty Media zároveň potvrdila, že za zrušenú Veľkú cenu Austrálie bude hľadať náhradu.

Promotéri boli v priebehu celého roka sebavedomí, že po presune Veľkej ceny Austrálie na novembrový termín, sa podujatie podarí uskutočniť. To sa napokon nepodarí a aj keď Liberty Media neprezradila dôvod, takmer iste sú za zrušením pretekov obavy z šírenia koronavírusu a veľmi prísne karanténne opatrenia zavedené v Austrálii.

Čakajú nás tak ďalšie rezy v kalendári. Ako už v tomto roku viackrát povedal povedal šéf Formula One Group, Stefano Domenicali, Liberty Media určite chce zorganizovať plánovaných 23 veľkých cien.

“Sme si istí, že v v tomto roku dokážeme zorganizovať 23 veľkých cien a máme niekoľko možností, ako nahradiť miesto v kalendári, ktoré patrilo Veľkej cene Austrálie,” povedal hovorca Liberty Media.

“V nasledujúcich týždňoch budeme pracovať a preskúmame naše možnosti. Ďalšie informácie poskytneme po skončení predmetných diskusií.”

Súvisiace články