logo F1online.sk

Seidl si podal Masiho: Aj v motokárach vedia, že po tomto skončia v štrku

Andreas Seidl
© McLaren Media Centre
Tomáš Schügerl
Tomáš Schügerl4. 7. 2021

Spomínate si na Baku a slovné prestrelky medzi Andreasom Seidlom a Michaelom Masim? Šéf McLarenu, ktorý si zväčša zachováva chladnú hlavu a dvakrát váži slová, si ani dnes neodpustil poznámku na adresu riaditeľa pretekov.

Britský tím sa v Baku najprv sťažoval na penalizáciu Landa Norrisa z kvalifikácie za to, že v nájazde na cieľovú rovinku nezahol okamžite do boxov počas červenej fázy.

Následne Andreas Seidl verejne vyjadril nespokojnosť s argumentami Michaela Masiho o tom, že nebude trestať za nespomalenie pri žltých vlajkách po tvrdej nehode Maxa Verstappena. Riaditeľ pretekov argumentoval dosť chabo; vraj nespomalil nikto.

A Masi si vtedy neodpustil komentár na Landa Norrisa o tom, že aj malé deti v motokárach vedia, čo znamenajú červené vlajky. Andreas Seidl použil tento argument na počínanie Sergia Péreza po reštarte, keď sa snažil natlačiť cez Landa Norrisa po vonkajšej strane štvrtej zákruty, a bez kontaktu medzi monopostami skončil v štrku.

„Ak by som použil slová Michaela Masiho, tak aj v motokárach vedia, že ak toto spravíte, skončíte v štrku,“ uštipačne okomentoval Andreas Seidl manéver Sergia Péreza. Jeho zverenec bol však za tento incident potrestaný päťsekundovou penalizáciou.

„Pre trest nemám žiadne pochopenie a nesúhlasím s ním. Je normálne, že v úvode pretekov sa bojuje a autá idú bok po boku. Lando bol v ideálnej stope a neurobil nič hlúpe. Myslím si, že to bolo odlišné aj oproti neskoršiemu incidentu medzi Pérezom a Charlesom. Penalizácia nám zrejme vzala šancu na druhé miesto.“

V McLarene však napriek tomu boli veľmi spokojní s tretím a siedmym miestom (ak teda Ricciardove umiestnenie neovplyvní prípadná penalizácia). „V každom prípade, dnes sme nanajvýš šťastní. Teší nás nielen Landov výkon, ale aj Danielov návrat. Bolo preňho dôležité vrátiť sa po nevydarenej kvalifikácii späť. Väčšinu pretekov bol pod tlakom a musel si držať pozíciu, no ustál to výborne a doviezol cenné body. Verím, že si udržíme dobrú energiu a v Silverstone pred našimi domácimi fanúšikmi urobíme ďalší krok dopredu,“ nádejá sa Andreas Seidl.

McLaren dnes o niečo navýšil náskok pred Ferrari, avšak stále je to veľmi tesná bitka. Scuderia ukazuje zlepšené pretekové tempo. „Myslím si, že s Ferrari to bude tesná bitka až do konca. Čelíme výbornému tímu s dvomi skvelými jazdcami, nikdy by sme si ich nedovolili podceňovať. My však máme tiež dvoch výborných pretekárov a konkurencieschopné auto. Preto sa koncentrujeme hlavne sami na seba. Budeme sa snažiť dostať z nášho balíka maximum a udržať sa na vysokej úrovni čo sa týka spoľahlivosti.“

Britská stajňa urobila v roku 2021 ďalší krok dopredu. O niečo zmenšila stratu na čelo a najmä, získala už tri pódiá, čím už prekonala uplynulú sezónu. „Je skvelé vidieť, čo tento rok na trati dokážeme. Tvrdá práca celého tímu spolu s našou silnou jazdeckou dvojicou sa jednoducho pretavuje do výsledkov. Vnímam to ako potvrdenie, že ideme správnym smerom. Zároveň však musíme zostať realistickí a nenechať sa uniesť. Naším cieľom je znovu víťaziť, a to chce ešte pár rokov, kým do seba všetko zapadne, čím myslím aj vylepšenie infraštruktúry. Výsledky ako ten dnešný nám však dávajú prílev pozitívnej energie a povzbudenia,“ uzavrel.