logo F1online.skF1online.sk

Bottas: Ak nebudem pokračovať v Mercedese, pohľadám si miesto inde

Valtteri Bottas
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala4. 7. 2021

Mercedes v sobotu oznámil dôležitú novinku; Lewis Hamilton zostane v tíme z Brackley ešte ďalšie dve sezóny. Dnes je tak voľná už len jedna sedačka, ktorú si skvelými výkonmi pýta George Russell, nuž a svojou lojálnosťou i Valtteri Bottas. Fín dúfa, že si ešte predĺži roky v Mercedese, no ak sa mu to nepodarí, chce si nájsť iného chlebodarcu.

Valtteri Bottas vo svojej kariére zažil len dva formulové tímy. Kariéru odštartoval vo Williamse a po nečakanom odchode Nica Rosberga ho privítal Mercedes. Teraz mu hrozí, že si bude musieť hľadať nové pôsobisko. Otázkou však je, či sa Totovi Wolffovi opäť raz podarí odignorovať skvelé výkony Georga Russella a opäť ho odloží niekam k zákazníkom.

O všetkom by sa malo rozhodnúť v priebehu najbližších týždňov, aspoň také sú želania Valtteriho Bottasa. “Práve som si uvedomil, že už je júl. Do augustovej prestávky nám po týchto zostávajú len dva preteky. Som si teda istý, že čoskoro budeme na túto vec diskutovať, no nie dnes ani zajtra.”

Bottas by chcel mať jasno čím skôr, aby ešte mohol zaklopať na dvere ďalším stajniam F1. Veľa možností sa však neponúka; voľné miesta by sa mohli objaviť v niektorom z tímov Red Bullu, v Alfe Romeo, nuž a po prípadnom odchode Georga Russella vo Williamse.

“Chcem, aby mi tím vysvetlil, aký je plán, ktorého pilota chce mať v druhom aute,” pokračoval Valtteri Bottas. “Lewis je už potvrdený, druhé miesto je voľné. Tím sa teda musí rozhodnúť. Potrebujem tieto rozhovory.”

“Cítim však, že mám v sebe ešte mnoho rokov. Pretekanie ma baví, milujem pretekanie, milujem F1. Ak by to dopadlo tak, že by som v Mercedese nepokračoval, samozrejme, poobzeral by som sa aj po iných možnostiach. Ale momentálne nad tým nemusím uvažovať.”

“Máme tu dobrý manažment a zatiaľ mi nič neoznámili. Neviem, či s niekým komunikujú, pretože vedia, že je dôležité koncentrovať sa na aktuálnu situáciu a podať čo najlepší výkon jednak ako tím a tiež ja osobne. Čas príde už čoskoro. Neviem, ktorý to bude deň či týždeň, ale myslím si, že sa pozriem na všetky možnosti a situáciu ako celok,” dodal Bottas.

Súvisiace články

Diskusia