logo F1online.sk

Rakúska pole position pre Bottasa, tragický výkon Ferrari

Valtteri Bottas
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 7. 2020

Nikto nevedel, čo môže od reštartu sezóny očakávať. Čo však priniesla prvá kvalifikácia sezóny, je jednoducho neuveriteľné. Mercedes má pred zvyškom poľa obrovský náskok a súboj o pole position bola záležitosťou boja dvoch mužov.

Úspešnejší bol dnes Valtteri Bottas, ktorý tímového kolegu Lewisa Hamiltona zdolal mikroskopickým rozdielom 0,012 sekundy. Zaujímavejšie veci sa však diali za dominujúcimi Mercedesmi. Tretie miesto podľa očakávania “urval” Max Verstappen, ktorý však na najkratšom okruhu kalendára stratil pol sekundy(!). Ani forma Red Bullu tak nie je nijak hviezdna, Alex Albon je totiž o takmer sekundu pozadu piaty.

Najväčší favorit bojov v strede poľa, tím Racing Point, zrejme napokon bude trochu sklamaný. Na Spielbergu totiž vystrelili McLareny. Lando Norris je na fantastickom štvrtom mieste, Carlos Sainz ôsmy. “Ružoví” sa tak musia uspokojiť s šiestym (Pérez) a deviatym (Stroll) miestom.

Čo sa však stalo Ferrari? Forma Scuderie sa nedá označiť inak ako tragická. Sebastian Vettel sa nedostal ani do tretej časti kvalifikácie a Leclerc tam postúpil len tak-tak. Charles sa napokon v Q3 posnažil a je aspoň siedmy. Je však neuveriteľné, koľko času Ferrari za rok stratil. Monačan totiž bol vlani na pole position s časom 1:03.0s, dnes zapísal čas 1:03.9s, čo je neuveriteľný prepad.