logo F1online.sk

V treťom tréningu najlepšie Mercedesy, vpredu sa drží aj Racing Point

Lewis Hamilton
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala4. 7. 2020

V treťom tréningu sa potvrdila rýchlosť tímov z piatkových jázd. Na čele sa opäť usadila dvojica Mercedesov v poradí Lewis Hamilton a Valtteri Bottas. Pomyselné tréningové pódium uzavrel tretím najlepším časom Max Verstappen.

Lewis Hamilton zajazdil kolo na úrovni 1:04,130, na ktoré Bottas stratil poldruha desatinky. Potešil výkon Red Bullu, keďže po prvých dvoch sektoroch nestrácal ani jednu desatinu, ale Verstappenovi nevyšla záverečná časť a strata narástla na takmer 0,3 sekundy.

Veľkým povzbudením je čas Sergia Péreza na štvrtom mieste, najrýchlejšie Ferrari predbehol o celú desatinu. Lance Stroll nebol taký spokojný so svojím autom a obsadil len ôsmu priečku.

Spomínaná dvojica Ferrari figuruje na piatom a siedmom mieste, rozdelil ich Alex Albon. Do prvej desiatky sa vošli ešte Pierre Gasly s Landom Norrisom. Zaujímavosťou je, že sa celá prvá dvanástka pomestila do jednej sekundy.

Tretí tréning skrátilo odpratávanie monopostu Nicholasa Latifiho potom, čo mal v prvej zákrute nehodu. Presný dôvod zatiaľ nepoznáme, no pripomeňme, že tesne pred príchodom Nicholasa Latifiho do prvej zákruty v ňom zadymil Racing Point Sergia Péreza.

Sobota vyvrcholí kvalifikáciou o 15:00.