logo F1online.sk

Tretí tréning priniesol najrýchlejší čas Lewisa Hamiltona

Lewis Hamilton
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala26. 6. 2021

Po prvých dvoch tréningoch, v ktorých zajazdil najlepšie kolá Max Verstappen, sa späť na čelo dostal Lewis Hamilton. Britský pretekár zajazdil kolo na úrovni 1:04,369, ktoré bolo v konečnom zúčtovaní o dve desatiny lepšie ako výkon jeho holandského náprotivka.

Max Verstappen so svojím kolom nebol veľmi spokojný, keďže sa v prvom sektore dostal do premávky. Réžia nám tiež ponúkla Verstappenovu vysielačkovú komunikáciu, v ktorej sa podľa záberov sťažoval na Lewisa Hamiltona, ktorý mu vraj “stále” zavadzia. Inžinier ho upokojoval, že zatiaľ o nič nejde.

A Red Bull celý čas pôsobil veľmi pokojne. Z garáže sa neponáhľal, Verstappen bol na trati posledný a nakoniec zajazdil najmenej kôl zo všetkých. A dôvod na paniku Red Bull určite nemal; všetky autá s pohonnou jednotkou Hondy majú za sebou vydarený úvod do soboty, keď sa všetky vošli do prvej šestky.

Za tretím Valtterim Bottasom, ktorému na najrýchlejšieho Hamiltona chýbalo 0,463 sekundy, skončila dvojica z AlphaTauri v poradí Júki Cunoda, Pierre Gasly. Potom, čo Gasly vynechal druhý tréning, mu Honda nasadila novú jednotku MGU-K. Je to jeho tretia, čiže do konca sezóny už novú beztrestne nedostane. Stará MGU-K bola odoslaná do Japonska na ďalšiu analýzu. Honda hovorí o výmene z preventívnych dôvodov.

Siedme miesto patrí Charlesovi Leclercovi pred Fernandom Alonsom, Lancom Strollom a Sebastianom Vettelom. Do prvej desiatky sa nám teda nezmestili McLareny, za čo však minimálne v prípade Landa Norrisa môžu limity trate. Komisári mu zamazali kolo, ktoré by stačilo na šiestu priečku (1:05,228).

Komisári za prehrešky v deviatej a desiatej zákrute mazali časy jedna radosť. O lepšie kolo prišiel okrem Norrisa aj Verstappen, no bližšie k Hamiltonovi by ho posunulo len o 0,003 sekundy.

Počas celého tréningu bolo sucho a veľa sa toho neudialo. Najviac zaujal výjazd Pierra Gaslyho z garáže, kvôli ktorému musel Valtteri Bottas prebrzdiť, a tiež hodiny Nikitu Mazepina v prvej zákrute.

https://pbs.twimg.com/media/E4ze76XX0AMmXth?format=jpg&name=medium

Súvisiace články