logo F1online.sk

Vettel v Štajersku bez bodu: V strede poľa mali všetci rovnaké tempo

Sebastian Vettel
© Twitter/Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík28. 6. 2021

Po troch víkendoch na bodoch spadol Sebastian Vettel na Veľkej cene Štajerska opäť mimo bodovanú desiatku. Pred pretekmi sa očakával veľmi vyrovnaný boj v strede poľa, čo sa aj potvrdilo. Okrem pilotov Ferrari sa prakticky nikto nedokázal posunúť poradím vpred a tímy stredu poľa jazdili vo vyrovnanom vláčiku s vyrovnanými rozostupmi.

Veľmi dôležitým faktorom tak bola sobotná kvalifikácia, ktorá však Sebastianovi vôbec nevyšla. Štartoval až štrnásty. Počas celých pretekov tak jazdil zaseknutý v premávke a jeho možnosti na postup vpred boli oklieštené.

„Väčšinu pretekov sme jazdili zaseknutí v premávke, takže ťažko súdiť ako na tom auto bolo. Ku koncu pretekov som tiež mal problémy s opotrebovaním pneumatík,“ stroho zhodnotil Veľkú cenu Štajerska zo svojho pohľadu Vettel. „V strede poľa to bolo veľmi vyrovnané, každý išiel viac-menej rovnakým tempom, preto bolo veľmi ťažké posunúť sa zo svojej štartovej pozície vpred.“

„Bol to náročný deň. Dobré je, že sme vďaka Lanceovi, ktorý odjazdil skvelé preteky, získali nejaké body. Hlavne v druhej polovici pretekov nebolo jednoduché udržiavať tempo, keďže pneumatiky už postupne odchádzali. Musíme sa na to pozrieť, možno sa nám to podarí o týždeň napraviť, ale potrebujeme lepšiu sobotu. Som si istý, že lepšia kvalifikácia bude znamenať lepší výsledok v pretekoch,“ dodal Vettel.

Jeho tímový kolega Lance Stroll tieto slová dokumentuje. Kanaďan do pretekov odštartoval z deviateho miesta, získal pozície na úkor Alonsa a vypadnuvšieho Gaslyho, naopak jednu stratil na úkor Sainza. Výsledné ôsme miesto podčiarkuje skutočnosť, že v Štajersku bola kvalifikácia kľúčová.

„Mal som dobré prvé kolo, v ktorom sa mi podarilo predbehnúť Fernanda z vonkajšej strany. To nás dostalo do dobrej pozície po zvyšok pretekov,“ povedal Stroll. „Som rád, že som pre tím získal body. Ferrari bolo na nás trochu prirýchle. Mali naozaj skvelé tempo, takže si nemyslím, že sme v pretekoch mohli dosiahnuť viac.“