logo F1online.sk

Steiner o Mazepinovi: Nie je to žiadny nešťastný úbožiak, za akého ho všetci máte

Günther Steiner a Nikita Mazepin
© Facebook/Haas F1 Team
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík30. 6. 2021

Dokonalý spôsob ako reagovať na všadeprítomný hate. Nikita Mazepin je od svojho vstupu do Formuly 1 terčom posmeškov fanúšikov, ktorí si doberajú jeho jazdecké chyby. V Haase sa tak rozhodli, že najlepší spôsob ako na nich zareagovať, je pridať sa k nim. V zábavnom videjku daroval Günther Steiner svojmu pretekárovi vĺčka „Mazespina“.

“Mám tu pre teba malý darček, aby si mohol pokračovať v mazespinovaní,” hovoril Günther Steiner podávajúc Nikitovi Mazepinovi darček vo videu na Instagrame.

Mazepin spočiatku netušil, čo to vlastne dostal. “To je Mazespin. Teraz máme dvoch, je to hra Mazespin. Teraz budeš točiť s týmto namiesto toho, aby si sa točil s autom!”

Rus na nevinný žart reagoval smiechom a širokým úsmevom.

„Bol úplne v pohode,“ komentoval Steiner okolnosti netradičného daru. „Bol vlastne celkom spokojný. Vedeli ste vôbec, že existuje aj šťastný Nikita Mazepin? Nie je to žiadny nešťastný úbožiak, za akého ho všetci máte. V skutočnosti má skvelý zmysel pre humor.“

Video zverejnené na sociálnych sieťach a jeho vznik nebola žiadna náhoda. Po vlne kritiky a posmeškoch, ktoré sa na Mazepina valili zo všetkých strán, chcel Haas ukázať aj jeho druhú stránku. Americká stajňa (a jej marketingový a mediálny tím) sa tak rozhodli pridať k týmto “vtipálkom” a zverejniť video s „Mazespinom“.

„Rozhodli sme sa trochu pobaviť. Dokážeme byť zábavný. Na sociálnych sieťach sú to samé negatíva na Nikitovu adresu. Môžu sa tam však ukázať aj nejaké dobré veci. Pokúsili sme sa to obrátiť vo svoj prospech,“ povedal Steiner.