logo F1online.sk

Aj druhý tréning pre Verstappena, Bottas sa roztočil v boxoch

Valtteri Bottas
© FOM
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík25. 6. 2021

Pred druhým tréningom meteorológovia avizovali 80-percentnú šancu na dážď, ten však nedorazil. Na trať síce nejaké kvapky spadli, ale mokré pneumatiky alebo aspoň intermediálky, sa k slovu nedostali. Najrýchlejší čas zajazdil podobne ako v prvom tréningu Max Verstappen. Tréning tiež poznačil veľmi zvláštny incident v boxoch, v ktorých sa roztočil Valtteri Bottas.

Prvá polovica bola už tradične vyhradená kvalifikačným, druhá pretekovým simuláciám. Najrýchlejší čas zajazdil Max Verstappen, na ktorého Mercedes opäť nestačil. Piloti obhajcov titulu však prišli o nejaké časy kvôli traťovým limitom. Rýchlejší než Hamilton s Bottasom tak boli aj Daniel Ricciardo a Esteban Ocon, ktorí sa umiestnili na druhom, resp. treťom mieste.

Až za nimi nájdeme vo výsledkovej listine Lewisa Hamiltona. Jeho tímový kolega Valtteri Bottas prežil jeden z najzvláštnejších voľných tréningov v kariére. Na trať vyšiel z nejakého dôvodu až po desiatich minútach. Potom sa asi dvadsať minút pred koncom dokonca roztočil v boxoch(!), keď vychádzal od svojich mechanikov. Nebol pritom ďaleko od toho, aby zostrelil pripravených mechanikov McLarenu v susednej garáži. Bottas napokon zapísal až dvanásty najrýchlejší čas.

Okrem Ocona potvrdil dobrú formu Alpinu aj piaty Fernando Alonso. Naopak, na dobrú rýchlosť z prvého tréningu nenadviazali v AlphaTauri. Honda totiž krátko pred štartom objavila nejakú anomáliu na dátach a Pierre Gasly do kokpitu vôbec nenastúpil. Cunoda tak musel pokryť aj jeho program a venoval sa hlavne dlhým jazdám. Japonského mladíka nájdeme vo výsledkovej listine až na pätnástom mieste.

FOM

Súvisiace články