logo F1online.sk

Capito: Williams je pre jazdcov atraktívnym tímom

George Russell
© Twitter/Williams
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík20. 6. 2021

Williams patrí k tímom, ktoré budú musieť v najbližších mesiacoch riešiť jazdeckú otázku. V Grove by samozrejme boli najradšej, keby si mohli ponechať Georgea Russella, ale to má momentálne v rukách Mercedes. Ak by sa tam rozhodli stiahnuť si svojho juniora do hlavného tímu, musel by Williams hľadať nejakú náhradu.

Kto by mohol byť potenciálnym nástupcom Russella je momentálne veľkou záhadou a mohli by sme o tom len špekulovať. Zdá sa, že ani v Grove si z toho ťažkú hlavu nerobia, pretože ako šéf tímu Jost Capito hovorí, na riešenie jazdeckej otázky je ešte veľmi veľa času.

„Ešte máme čas,“ povedal Capito. „Williams je tímom, ktorému sa piloti upísať chcú. Všetci vidia, čo sa s tímom dialo a čo sa s ním deje pod novými majiteľmi. Vidia investície, vidia zmeny, vidia zlepšujúci sa tímový duch a vedia, že Williams sa stará o svojich jazdcov a zamestnancov.“

„Som si istý, že v najbližších mesiacoch budeme pre pilotov stále atraktívnejšou destináciou. Preto sa pri riešení tejto otázky neponáhľame,“ dodal Capito.

Jeho tím však bude hlavne čakať na rozhodnutie Mercedesu, ktorý si môže Georgea Russella stiahnuť k sebe. Rodák z King’s Lynn je momentálne najväčšou hviezdou Williamsu a množiace sa špekulácie by mohli oslabiť jeho koncentráciu.

„Nie, to si ja nemyslím. George má veľmi silnú osobnosť,“ povedal Capito. „On dobre vie, aké má schopnosti a akú má výkonnosť. Myslím, že je veľmi uvoľnený.“

„V tomto roku je vo Williamse spokojný. Auto síce nemá takú výkonnosť, akú by si prial, ale vidí, že tím sa posúva vpred. Preto som si istý, že sa takými vecami nenechá rozptýliť,“ dodal Captito.

Súvisiace články