logo F1online.sk

V druhom tréningu najrýchlejší Verstappen pred oboma Mercedesmi

Max Verstappen
© Twitter/Red Bull Racing
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík18. 6. 2021

Druhý voľný tréning na Veľkú cenu Francúzska priniesol o čosi pokojnejší priebeh, hoci sa nedá povedať, že by nebol zaujímavejší než ten prvý. Na čele sa opäť „klbčia“ Mercedesy s Red Bullmi a aj keď bol v druhom tréningu najrýchlejší Max Verstappen, vo všeobecnosti sa Mercedes javí ako zatiaľ ten najrýchlejší.

Tentokrát sme neboli svedkami žiadnych zásadnejších výjazdov mimo trať alebo kontaktov s bariérami, aj keď jazdecké chyby samozrejme nechýbali a nevyhli sa im ani Max Verstappen alebo Lewis Hamilton. Najrýchlejším mužom druhého tréningu bol práve holandský pretekár aj keď v celkovom tempe sa práve Mercedes javí ako ten rýchlejší.

Zdá sa, že celkom dobrú formu chytil po katastrofálnom Baku Valtteri Bottas. Ten skončil v druhom tréningu na druhom mieste, len osem tisícin sekundy za Verstappenom. Fínsky pretekár vychádza najlepšie aj z prvotných porovnaní pretekového tempa, keď jazdil o poznanie rýchlejšie než Lewis Hamilton. Čo presne je za tým zostalo našim očiam skryté.

Dobrú formu predvádza na domácom podujatí aj tím Alpine. Obaja jeho piloti počas celého piatka atakovali najlepšiu päťku a štvrté miesto Fernanda Alonsa a šieste Estebana Ocona je určite veľkým prísľubom pred sobotou a nedeľou.

Po nie práve vydarenom prvom tréningu sa nám v tom druhom pripomenuli aj piloti Ferrari. Charles Leclerc i Carlos Sainz zajazdili v piatok popoludní rýchlejšie časy než ich hlavní súperi z tímu McLaren, ktorí sú zatiaľ trochu neviditeľní. Veľmi sympatickým umiestnením sa odprezentoval aj Kimi Räikkönen, ktorý dostal svoju Alfu Romeo do najlepšej desiatky.

FOM