logo F1online.sk

Rosberg si myslí, že Wolff by nemal vymeniť Russella s Bottasom

George Russell a Valtteri Bottas
© FOM
Mirec Somoši
Mirec Somoši17. 6. 2021

Nico Rosberg pripustil, že výmena Valtteriho Bottasa s Georgeom Russellom by mohla byť veľmi zaujímavá. Na druhej strane si však bývalý majster sveta myslí, že Toto Wolff by túto výmenu urobiť nemal.

Už dlhšiu dobu sa množia špekulácie týkajúce sa potenciálnej výmeny Valtteriho Bottasa v Mercedese. Najlogickejšou voľbou by mohol byť príchod Georgea Russella, ktorý je jazdcom Mercedesu, no skúsenosti získava v tíme Williams. Bottas nezažíva práve najlepší vstup do sezóny. V monoposte W12 doposiaľ nenašiel potrebnú dôveru a to iba zintenzívnilo špekulácie, ktoré najnovšie hovoria o tom, že spomínaná výmena by mohla nastať už počas tejto sezóny. Rozhodnutie by malo padnúť po druhých pretekoch v Rakúsku, ktoré sa uskutočnia 4. júla.

Rosberg síce uznáva, že Russell je veľký talent, ale nemyslí si, že Toto Wolff by mal pristúpiť k takejto výmene. „To je v súčasnosti veľká otázka,“ povedal Rosberg na otázku ohľadne možnej výmeny Bottasa. „Myslím si, že Briti môžu byť pri pohľade na budúcnosť skutočne nadšení, pretože majú dvoch mimoriadne talentovaných jazdcov. Majú Landa Norrisa a Georgea Russella. Russell je samozrejme pilotom Mercedesu.“

„Toto Wolff o tom bude uvažovať veľmi, veľmi opatrne. Je ťažké predpokladať, ktorou cestou sa nakoniec vydá. Myslím si, že by to nemal robiť,“ odporučil bývalý pretekár Mercedesu. Pohľad Nica Rosberga sa však líši od názorov veľkého množstva fanúšikov, ktorí by radi videli Russella v Mercedese. K tomu dopomohol jednoznačne aj heroický výkon mladého Brita na Veľkej cene Sachíru počas minulej sezóny, kedy zaskakoval za Lewisa Hamiltona a bol neskutočne blízko k prvému víťazstvu v kariére.

Majster sveta z roku 2016 však pripúšťa, že čisto z hľadiska zábavy by to bola naozaj vzrušujúca zostava, pretože Russell by mohol na Hamiltona zatlačiť oveľa viac ako Bottas. „Z pohľadu fanúšikov by bolo zaujímavé spraviť zmenu a mať v druhom aute po boku Lewisa niekoho nového. Niekoho, kto na neho v rovnakom tíme skutočne zatlačí. Mladého pilota, ktorý môže v budúcnosti nahradiť Lewisa na pozícii prvého jazdca Mercedesu. Z tohto pohľadu, z pohľadu fanúšikov, by nás celkom potešilo, keby sme tam videli zmenu a niečo nové,“ dodal bývalý nemecký pretekár.

Súvisiace články