logo F1online.sk

Max Verstappen pochválil Péreza za dobrý výkon po jeho vyradení v Baku

Sergio Pérez a Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko16. 6. 2021

Veľká cena na mestskom okruhu v Baku priniesla viacero prekvapení. Defekt Maxa Verstappena a jeho vyradenie z prvého miesta nasledovala chyba Lewisa Hamiltona pri reštarte pretekov a jeho konečné umiestnenie na 15. mieste. Víťazom týchto pretekov sa stal napokon mexický pilot Sergio Pérez z Red Bullu, ktorého za predvedený výkon pochválil aj jeho tímový kolega Verstappen.

Holandský pretekár zhodnotil aj dôležitosť výkonov tímového kolegu. Vďaka pódiovému umiestneniu Sergia Péreza získal tím Red Bull náskok pred Mercedesom v aktuálnom rebríčku konštruktérov. Ten činí po pretekoch v Baku už 26 bodov.

„Je skvelé mať vpredu dve autá, ktoré bojujú o titul a tiež bodujú,“ uviedol Verstappen na svojej oficiálnej webovej stránke.

„Baku bolo skvelým príkladom toho, ako by sa to malo robiť,“ pokračuje priebežný líder aktuálneho rebríčka jazdcov. „Je skvelé, že Checo dokázal zväčšiť odstup od Mercedesu v šampionáte konštruktérov a že je teraz tretí v rebríčku jazdcov.“

Sergio Pérez vďaka svojmu prvému víťazstvu vo farbách Red Bullu predbehol v rebríčku Charlesa Leclera a aj Landa Norrisa. Je však veľmi pravdepodobné, že ak by Max nevypadol, na prvom mieste by sa nachádzal práve on. Holanďan však situáciu zhodnotil pragmaticky, aj vzhľadom na to, že preteky dokončil mimo bodovaných priečok aj jeho hlavný konkurent, Lewis Hamilton.

„Samozrejme, rád by som vyhral a je spravodlivé povedať, že sme boli v Baku na ceste k víťazstvu. Ale takéto je pretekanie a tieto veci sa stávajú,“ dodal Max Verstappen.

„Niekedy to jednoducho nemáš vo svojich rukách, takže musíme pokračovať a ísť ďalej. Stále vedieme šampionát a samozrejme, rád by som viedol s viacerými bodmi, ale je to tak, ako to je,“ uzavrel Verstappen.