logo F1online.skF1online.sk

Leclerc: Som za Sebastiana veľmi šťastný

Charles Leclerc a Sebastian Vettel si vymenili prilby
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík11. 6. 2021

Veľmi neočakávané, no o to krajšie pódium. Veľká cena Azerbajdžanu neostala svojej povesti nič dlžná a opäť priniesla prekvapivé výsledky. Na „bedňu“ vystúpili v Baku Sergio Pérez, Sebastian Vettel a Pierre Gasly. Blízko k nej bol i Charles Leclerc, ktorý sa napokon musel uspokojiť so štvrtým miestom. Za svojich kamarátov bol však veľmi rád.

Leclerc stál v Baku na pole position. Napriek vypadnutiu Maxa Verstappena a chybe Lewisa Hamiltona to však nedokázal dotiahnuť na pódium. Tam sa nakoniec objavili jeho bývalý tímový kolega Sebastian Vettel a jeho dobrý kamarát Pierre Gasly.

„Veľmi ma prekvapila výkonnosť Aston Martinu,“ povedal Charles Leclerc. „Neočakával som, že budú takí rýchli. Zaujímalo by ma ako sa im to podarilo. Som však za Sebastiana veľmi šťastný, druhé miesto a pódium je určite skvelé. Som tiež šťastný za môjho dobrého kamaráta Pierra Gaslyho. Bolo to medzi nami v posledných dvoch kolách veľmi tesné, ale boli oproti nám o trošku rýchlejší.“

„Sebastianove skúsenosti ma vždy ohromovali. V niektorých situáciách má skvelé analytické schopnosti. V tomto smere som sa od neho veľa naučil. Je to pretekár, ktorý je veľmi pozorný k detailom, čo na konci dňa prináša rozdiel. Sledovať jeho prácu bolo veľmi zaujímavé. Okrem toho je to skvelý a veľmi skromný človek“ povedal Leclerc.

Toho jeho štvrté miesto až tak mrzieť nemusí. Dokázal totiž poraziť Landa Norrisa a podobne tak Carlos Sainz zdolal Daniela Ricciarda. Scuderia sa tak po Veľkej cene Azerbajdžanu posunula na celkové tretie miesto Pohára konštruktérov.

„Pre mňa bolo dôležité udržať za sebou Landa. Ferrari totiž nebojuje s Aston Martinom alebo AlphaTauri, ale práve s McLarenom,“ dodal Leclerc.

Súvisiace články

Diskusia