logo F1online.sk

Aj druhý tréning v réžii Mercedesu, Pérez tretí

Lewis Hamilton
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík3. 7. 2020

Máme za sebou druhý tréning pred Veľkou cenou Rakúska, ktorý sa niesol v podobnom duchu, ako ten prvý. Na čele sa pevne usadili Mercedesy, ktoré konkurenciu nechali viac ako šesť desatín vzadu.

Na prvom mieste skončil Lewis Hamilton s náskokom asi dvoch desatín sekundy pred tímovým kolegom Valtterim Bottasom. Pekné tretie miesto obsadil Sergio Pérez, ktorý len podčiarkol dobrú formu Racing Pointu z predsezónnych testov. Na štvrtom mieste nájdeme Sebastiana Vettela, ktorého najrýchlejší čas bol o šesť desatín pomalší, než Hamiltonov.

Pomerne vzadu sa umiestnil Red Bull. Max Verstappen zajazdil ôsmy najrýchlejší čas, Alex Albon dokonca trinásty. Britsko-thajský pretekár sa niekoľkokrát posťažoval na správanie svojho monopostu.

Zaujímavo sa vyvíja aj porovnanie pretekového tempa. Podľa predbežných informácií by Mercedes mal aj v tomto smere dominovať. Ferrari by z pohľadu dlhých jázd mohlo byť o čosi rýchlejšie, než na jedno kolo. Scuderii zdá sa nevyhovujú stredne tvrdé pneumatiky a Sebastian Vettel bol na tvrdšej sade vyrovnanejší, než Charles Leclerc na strednej.