logo F1online.sk

V Mercedese cítiť nespokojnosť, Wolff dokonca odmietol rozhovory s médiami

Valtteri Bottas
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala4. 6. 2021

Po druhom azerbajdžanskom tréningu sme čakali na odpovede. Od Tota Wolffa sme však žiadne nedostali. Šéf Mercedesu, ktorý sa obyčajne ochotne stretne s médiami po každom súťažnom dni, v piatok odmietol komunikovať s novinármi. Namiesto toho si to ráznym krokom zamieril do kancelárií tímu.

Vyzerá to tak, že situácia je vážna. Lewis Hamilton po piatku stratil viac ako sekundu na najrýchlejšieho Péreza, hoci sám konštatoval, že jeho subjektívne pocity boli celkom dobré. Len sa to nepremietlo do výsledných časov.

Pred reklamnou prestávkou na Sky Sports tak reportéri avizovali, že ešte pred skončením prenosu chystajú rozhovor s predstaviteľmi Mercedesu, od ktorých budú vyzvedať, čo sa vlastne stalo. Napokon sa diváci museli uspokojiť len s vyjadreniami pilotov; Wolff rozhovor zrušil.

Paul di Resta ozrejmil, že obaja jazdci si to hneď z garáže namierili do svojich miestností s nasadenými prilbami. “Nechceli, aby ich niekto zastavil a vypytoval sa ich na niečo. A Toto Wolff tiež vypochodoval dosť rázne, aby sa tam dostal. Dnes budú v tej kancelárii najdlhšie.”

Pred novinárov sa piloti napokon dostali. Po slovách Lewisa Hamiltona nám tak zostali ešte vyjadrenia Valtteriho Bottasa, ktorý má pocit, že jeho auto má “fundamentálny” problém, veď od neho boli pomalšie len dva Williamsy a zaostávajúce Haasy.

“Dnes sme to mali veľmi ťažké, jasne nám chýba rýchlosť,” poznamenal Bottas. “Akoby nám chýbala celková priľnavosť, balans nie je taký zlý. OK, možno je auto trochu nepredvídateľné, ale proste mám pocit, že mu chýba grip a šmýka sa. Dnes to bude dlhá noc.”

Čo hovorí na pretekové tempo? “Dlhé jazdy boli možno o trochu lepšie, ale stále je jasné, že strácame. Myslím si, že je tu niečo fundamentálne zlé. Musíme zistiť, čo to je.”

Piatok v Azerbajdžane je tak podľa Bottasa ešte náročnejší ako Monako. “Áno, v Monaku to nebolo jednoduché, ale v kvalifikácii sme aspoň boli viac-menej tam, kde máme byť. Teraz sa zdá, že dosť strácame. Určite to bol ťažší deň, než sme čakali.”

Súvisiace články