logo F1online.sk

Piloti Ferrari o vylepšeniach: Nestihli sme to

Sebastian Vettel a Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík2. 7. 2020

Dnešné tlačové konferencie pred Veľkou cenou Rakúska priniesli niekoľko skutočne interesantných prehlásení. Najprv Sebastian Vettel priznal, že od Ferrari žiadnu ponuku na nový kontrakt nedostal. Potom spolu so svojimi kolegom priznal, že Scuderia neprivezie do Rakúska vylepšený balík, pretože tím „na to nemal dostatok času“.

Tieto vyjadrenia sú dosť šokujúce, keď ich porovnáme so slovami ich konkurentov. Mercedes napríklad mal auto na testy hotové už na Vianoce, a tak do Rakúska privezie balík, ktorý bol hotový v podstate už v marci. Renault sa zastrája, že si svoje domáce úlohy splnil a na Spielberg privezie trojitý balík vylepšení, ktorý bol pôvodne rozvrhnutý medzi podujatia vo Vietname, Španielsku a Holandsku. Na druhú stranu Scuderia bude mať podľa zástupcov tímu i pilotov rovnaký balík ako počas testov pred štyrmi mesiacmi.

„Myslím, že to pre nás bude sezóna plná výziev, určite to nebude jednoduché,“ povedal novinárom Charles Leclerc. Obaja jazdci Scuderie zhodne prezradili aj to, že po skončení jarných testov „bolo úplne jasné, že nie sme tam, kde sme chceli byť“.

„Stále čelíme mnohým otáznikom a stále musíme počkať do kvalifikácie, aby sme si boli absolútne istí tým, čo hovoríme, no sme si na 99 percent istí, že budeme horší, než vlani,“ dodal Leclerc.

Jeho tímový kolega vzápätí dodal, že Ferrari sa zídu tréningové jazdy tento víkend, aby si tím skutočne potvrdil, že ich prepočty z barcelonských testov sú správne. Tvrdí tiež, že Scuderiu pritlačili k múru aj nariadenia tamojšej vlády v súvislosti s pandémiou, ktoré v kombinácii s povinnou odstávkou tovární dostalo Ferrari pod časový tlak. Zamestnanci sa vrátili naplno do práce až minulý mesiac. Vo výsledku tak sľubované vylepšenia prinesie až do Maďarska.

„Z pohľadu časového nastavenia to boli pre všetkých v tíme rušné mesiace. Každý v továrni pracuje naplno. Teraz to vyzerá tak, že vylepšenia privezieme až do Maďarska a nie sem. Takže bude veľmi zaujímavé sledovať, ako na tom vlastne sme,“ povedal Vettel.

„Pokiaľ viem, máme zatiaľ istých osem pretekov a nikto nevie, aká dlhá sezóna vlastne bude. Máme tu tak veľa neznámych. My robíme všetko pre to, aby sme auto čo najviac vylepšili. Nestihli sme to priniesť sem, ale tak do Maďarska nám chýbajú už len dva týždne,“ dodal Vettel, ktorý ešte raz zopakoval, že Scuderia čelila časovej tiesni. Jeho slová podčiarkol aj Leclerc.

„Akonáhle sa továrne opäť otvorili, znovu sme analyzovali dáta z testov, ale už sme nemali čas. Najprv sme chceli zistiť, v čom spočíva problém, potom na ňom zapracovať. Smerom do Budapešti sme sa rozhodli vydať trochu inou cestou, ale už sme nemali dosť času, aby sme to priniesli sem,“ dodal Leclerc.

Súvisiace články