logo F1online.sk

Prvý tréning v Baku ovládli žlté vlajky a Verstappen

Max Verstappen
© Twitter/Red Bull
Milan Kubala
Milan Kubala4. 6. 2021

Prvý tréning na Veľkú cenu Azerbajdžanu sa najviac vydaril Maxovi Verstappenovi, ktorý aj napriek problémom s premávkou dokázal z auta a pneumatík vydolovať najviac času. Pred druhým Charlesom Leclercom mal náskok 0,043 sekundy. Tretí skončil Leclercov kolega Carlos Sainz so stratou troch desatín.

Maršáli sa v prvom tréningu poriadne zapotili. Na trati sme videli nespočetné množstvo žltých vlajok po výjazdoch pilotov do výbehových zón. Videli sme aj niekoľko hodín, Mazepinov kontakt s bariérou, márne hľadanie spiatočky Júkiho Cunodu či viaceré prebrzdenia. Na prekvapenie sa však nik nedostal do takých vážnych problémov, aby bolo nutné tréning prerušiť.

Max Verstappen tak napokon skončil prvý, hoci mohol zajazdiť ešte lepšie kolo. Do cesty sa mu však postavil Nikita Mazepin, ktorý ho pri prvom meranom pokuse na mäkkej zmesi zablokoval. Holanďan svoj najrýchlejší čas zajazdil na tej istej zmesi o čosi neskôr.

Po Verstappenovi a spomínanej dvojici Ferrari registrujeme druhý Red Bull v rukách Sergia Péreza. Daniel Ricciardo bol vo výsledkoch tým lepším McLarenom, no Lando Norris mal uprostred prvého tréningu rozbehnuté o poznanie lepšie kolo. V šestnástej zákrute ho však zaskočil vietor a Brit sa roztočil. McLareny teda ešte majú priestor na zlepšenie, veď Norris nakoniec skončil len ôsmy.

Medzi dvojicu papájových monopostov sa vošli Pierre Gasly a Lewis Hamilton, ktorý by si určite želal, keby skončil o čosi vyššie. Prvú desiatku uzavreli Fernando Alonso a Valtteri Bottas.

https://pbs.twimg.com/media/E3B2VQ_WUAs666s?format=jpg&name=medium