logo F1online.sk

Vettel a Leclerc sa tešia na návrat do auta, mrzí ich absencia fanúšikov

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Ladislav Király
Ladislav Király30. 6. 2020

Dlhé čakanie sa pomaly končí. Od zrušenia Veľkej ceny Austrálie prešlo vyše 100 dní a od posledných pretekov v Abú Zabí takmer sedem mesiacov, no cez víkend by sa všetko malo vrátiť (takmer) do normálu. Čaká nás Veľká cena Rakúska.

Po tvrdom údere zo strany COVID-19 sa šport zviecha len veľmi pomaly. Niekoľko národných súťaží sa už rozbehlo, ale Formula 1 bude prvým medzinárodným podujatím, na ktoré sa môžeme tešiť.

Ferraristi vo svojom aktuálnom tlačovom stanovisku píšu, že padok čaká nová skúsenosť a nový normál, v rámci ktorého sa budeme stretávať aj so slovami ako „bublina“, „podskupina“ a „dodržiavanie odstupov“.

„Nie je žiadnym tajomstvom, že všetci sa už veľmi tešíme na návrat na trať, veď je to už tak dlho,“ uviedol Sebastian Vettel. „Spočiatku sme si prestávku aj užívali, pretože inak zväčša len cestujeme a nemáme dostatok času na to, aby sme boli s rodinou a s kamarátmi, ale už vyzrel čas na návrat na trať.“

„Som pripravený odviesť všetko, čo vo mne je, aj keď bez podpory fanúšikov priamo na okruhu to nebude to isté. Rakúsky okruh je ako kolotoč, prejdeme ho veľmi rýchlo, ale mám ho veľmi rád. Nachádza sa vysoko v horách, čo osobne milujem.“

„Po stránke toho, aké poradie sme videli v testoch, musíme byť realisti, ale určite sa nevzdávame. Nezvyčajné bude aj to, že nás čakajú dve podujatia v rade a do tých druhých budeme mať množstvo dát, s ktorými sa dá pracovať. To, čo odvedieme v priebehu prvého víkendu, bude mať dôležitý vplyv na ten druhý,“ dodal štvornásobný majster sveta.

Okruh Red Bull Ring má rád aj druhý pretekár Ferrari Charles Leclerc. „A to hlavne vďaka jeho prevýšeniam a vysokým dosahovaným rýchlostiam,“ poznamenal. „Bude fajn, že opäť to rozbehneme práve na tomto mieste, aj keď tentoraz bez podpory našich fanúšikov.“

„Počas karanténneho obdobia som pracoval na svojej fyzickej kondícii a okrem toho som virtuálne súťažil so svojim simulátorom. Užil som si zábavu s ostatnými jazdcami a dúfam, že to bola zábava aj pre tých, ktorí sa dívali z domu. Teraz však vyzrel čas na návrat do kokpitu skutočného auta,“ zdôraznil Charles Leclerc.