logo F1online.skF1online.sk

Pérez je vraj z Markovej úprimnosti nadšený

Sergio Pérez
© Red Bull Content Pool
Ladislav Király
Ladislav Király18. 5. 2021

Sergio Pérez prišiel do Red Bullu Racing hlavne preto, aby bol dobrou dvojkou Maxa Verstappena a aby tímu pomohol rozšíriť strategické možnosti v boji s Mercedesom. Zatiaľ sa mu to však nedarí a zaostáva  za očakávaniami.

Helmut Marko mu to ako poradca Red Bullu pre motoršport dal celkom jednoznačne najavo. Bol k nemu taký otvorený a priamy, ako ho poznáme.

„Pravda je taká, že z Helmuta som nadšený,“ zareagoval Sergio Pérez, ktorého slová cituje Motorsport.com. „Vždy mi povie presne to, čo si myslí. Ak to zvládnem dobre, povie to. Ak zle, takisto to povie. A nielen samotnému pretekárovi, ale aj novinárom.“

„Je veľmi priamy a mimoriadne ho rešpektujem, pretože mať v F1 niekoho takého nie je úplne bežné. Podľa mňa máme dobrý vzťah a čoraz lepšie sa spoznávame,“ skonštatoval Mexičan. „Po pretekoch zvyčajne telefonujeme a v týchto chvíľach mi povie, či som to zvládol dobre alebo zle.“

Pérez si uvedomuje, že ešte má čo zlepšovať. To, čo robil v predchádzajúcich tímoch, vraj v Red Bulle nefunguje a musí „zmeniť svoj pretekársky prístup“. Prvé výrazné zlepšenie malo prísť v Portugalsku, ale nestačí to.

„Chcem vyhrať. Zatiaľ je veľmi včasná fáza sezóny a musím byť trpezlivý. Viem, že o nejakých desať veľkých cien budem veľmi presne vedieť, ako na tom som a aké sú moje majstrovské šance. Toto je len začiatok a nemá význam nič prehnane analyzovať. Sezóny F1 sú dosť dlhé. Nejde o to, ako začnete, ale o to, ako skončíte v Abú Zabí,“ dodal Sergio Pérez.

Súvisiace články

Diskusia